Kumluca'da orman yangını

Antalya'nın Kumluca ilçesinde etkili olan orman yangınına havadan ve karadan ekiplerle müdahale ediliyor.
Kumluca'da orman yangını

Antalya'nın Kumluca ilçesinde etkili olan orman yangınına havadan ve karadan ekiplerle müdahale ediliyor.

Erentepe Mahallesi'ndeki ormanlık alanda başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüdü. Yangına çevre il ve ilçelerden bir uçak, 6 helikopter ile havadan, 30'ün üzerinde arazöz ve orman işçileriyle de karadan müdahale edildi.

Söndürme çalışmalarına vatandaşlar da destek verdi. Bölgede, sera ve meyve bahçeleri ile seraların içinde bulunan bazı evler zarar gördü.

Kumluca Kaymakamı Polat Kara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olay yerinde çalışmaları yakından takip ettiğini bildirdi.

Henüz yanan alan miktarının kesin olarak belirlenmediğini ifade eden Kara, "Kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Erentepe Mahallesi'nde başladı, doğuya doğru devam ediyor. Mahallede yerleşim yeri dağınık. Bölgede seralar ve sera evleri var. Yangını oralardan uzak tutmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Kaymakam Kara, öncelikli olarak yerleşim yerine yakın bölgelere müdahale ettiklerini vurgulayarak, "Rüzgar kuvvetli esip yön değiştirdiği için ekipler bayağı zorlanıyor. Yangına üç, dört yerden ayrı ayrı müdahale ediliyor." dedi.