Kur'an kursu salonunda AK Parti kongresi yapıldığı iddiası

Kur'an kursu salonunda AK Parti kongresi yapıldığı iddiası

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Hasan Kamil Yılmaz, Muş'un Hasköy ilçesindeki bir Kur'an kursunda AK Parti kongresinin yapıldığı iddiasına ilişkin, "Kur'an kursumuzun binası, bir parti kongresine tahsis edilmiş değildir" dedi.

Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kongrenin yapıldığı yerin bir Kur'an kursu mekanı olmadığını belirtti. 

Mekanın, kaymakamlık onayıyla Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında çok amaçlı olacak şekilde yaptırıldığını vurgulayan Yılmaz, "Dolayısıyla burada, birbirinden farklı etkinlikler her zaman yapılmış. Kur'an kursumuz onun dışında, bir üst kattadır. Ayrı girişleri olan, birbirinden farklı mekanlar. Yani kongrenin yapıldığı mekan, Kur'an kursuna ait bir bina ve salon değildir" ifadelerini kullandı. 

Yılmaz, mekanın, Kur'an kursu şeklinde takdim edilmesinin kamuoyuna yanıltıcı bir bilgi olarak yansıtıldığını dile getirerek, bunu özellikle düzeltmek istediğini söyledi.

"Tabii ki bir parti kongresinin doğrudan bir okul, Kur'an kursu bünyesinde yapılması hoş karşılanmaz" diyen Yılmaz, şunları kaydetti:

"Biz de bu kanaatteyiz. Ama burası bir Kur'an kursu olmadığı ve kaymakamlığın tasarrufunda bulunan SODES projesinde, sosyal amaçlı bir salon olduğu için ve yine kaymakamlığın onayıyla tahsis edildiğinden Diyanet İşleri Başkanlığı teşkilatımızın bu konuda yapacağı herhangi bir şey yok. Bunu kamuoyuyla paylaşmak isteriz. Yoksa iddia edildiği gibi, bizim Kur'an kursumuzun binası, bir parti kongresine tahsis edilmiş değildir."