Kur'an Nur'dur

İSMAİL POÇAN / YENİ HABER
Kur'an Nur'dur

Konya'da 22 sivil toplum kuruluşu tarafından oluşturulan, ev ve iş yerleri için öğretici gösterilmesi taleplerinin de iletilebildiği "Alo Kur'an Öğrenmek İstiyorum" hattı, hizmet vermeye devam ediyor. Bugüne kadar 2 bin 500 kişinin platforma müracaat ettiğini ifade eden Nuh Yeniay, Kur’an’ın bir nur olduğunu ve her zaman kâinatı aydınlatacağını söyledi.

Konya'da 22 sivil toplum kuruluşu tarafından oluşturulan, ev ve iş yerleri için öğretici gösterilmesi taleplerinin de iletilebildiği "Alo Kur'an Öğrenmek İstiyorum" hattı, hizmet vermeye devam ediyor. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, "Alo Kur'an Öğrenmek İstiyorum" Projesi, mesai saatleri içinde Kur'an kurslarına gelemeyen, kamuda veya özel sektörde çalışanların iş saatleri dışında veya hafta sonları halk eğitim uygulamalarında olduğu gibi iş süresinden sonra Kur'an ve dini bilgilerin öğretilmesini amaçlıyor. “ Yerini Ve Zamanını Siz Belirleyin Kur-An’ı Birlikte Öğrenelim” projesinin devamı olan bu proje Kur’an öğrenmek isteyen vatandaşların kursa bile gitmeden ev ve iş yerlerinden telefonla Kur’an öğreticisi talep edebilecekler.

PROJEYİ TÜM DÜNYAYA YAYMAK İSTİYORUZ

"Alo Kur'an Öğrenmek İstiyorum"Platformu "Alo Kur'an Öğrenmek İstiyorum" hattı ile ilgili Elmas Kız Kur’an Kursu’nda bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Elmas Kız Kur’an Kursu Dernek Başkanı ve "Alo Kur'an Öğrenmek İstiyorum" Platformu Dönem Başkanı Nuh Yeniay, bugüne kadar 2 bin 500 kişinin platforma müracaat ettiğini söyledi. Hizmetin sadece Konya merkezle sınırlı kalmasını istemediklerini dile getiren Nuh Yeniay, amaçlarını Konya’nın tüm ilçelerine ve Türkiye hatta tüm İslam dünyasına yaymak istediklerini söyledi. Kur’an’ın bir nur olduğunu ve dün olduğu gibi bugün ve yarında kâinatı aydınlatacağını ifade eden Başkan Yeniay, ’’Kur’an ile tanışmak, okuma bizim için bir vahiydir. Ne yazık ki yüzde 99’u Müslüman olan ülkemizde resmi bir kuruluş tarafından yapılan araştırmaya göre yüzde 40’ın üzerindedir. Bu  Müslüman bir ülkede çok az bir sayıdır. Benim kitabım Kur’an’dır diyen tüm kardeşlerimizle bu çalışmaları devam ettirmek istiyoruz. Cenab-ı hak bize bunu nasip etsin. Çalışmak, gayret etmek bizden neticesi Cenab-ı Hak’tan. Basın bir toplumun gözü kulağı dilidir. Bu hususta bize yardımcı olan tüm basın mensuplarımıza teşekkür ederiz’’ dedi.

KURAN’IN ÖĞRETİLMESİNDE BİR DUYARLILIK OLUŞTURMAK İSTİYORUZ

Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Yrd.Doç.Dr Ali Öge de  amaçlarının Kuran’ın öğretilmesinde bir duyarlılık oluşturmak olduğunu ve bunu paylaşmak olduğunu söyledi. ‘Alo Kur’an öğrenmek istiyorum’ Platformunun da temelinde böyle bir hizmetin var olduğunu ifade eden Ali Öge, asıl meselenin Konya’da yıllardır devam eden bu hizmeti belli mekanlardan çıkarıp daha geniş kesime yaymak ve ulaştırmak amacı taşıdıklarını belirtti. Öge, ’’Kur’an eğitiminin zor olmadığını göstermek istiyoruz. Platform olarak Nisan 2015’te 1 yılımızı dolduracağız. 6’şar aylık bir dönem olarak sorumluluklar, sözcülüklerle gidiyoruz. İlk dönemi de Elmas Kur’an Kursu devraldı bu vazifeyi, onlar yürütüyor. Dolayısıyla bugün bu toplantıyı tertip ettiler. Aynı zamanda Platformun almış olduğu kararları uygulama Aşamasındaki temsilciliğini yürütüyorlar. Ben bu 6 aylık çalışmalarında kendilerine başarılar diliyorum. Amacımız bir yandan bu hizmetler devam ederken diğer yandan da bu hizmetleri yürüten kurumlarımızın gündeme gelmesini sağlamaktır. Bu şekilde bir paylaşımla platformumuza destek veren diğer kuruluşlara aynı hizmeti, fırsatı vereceğiz’’ diyerek çalışmalara herkesi katılım göstermelerini umut ettiklerini vurguladı.

2-1-1-004.jpg