Kurban alırken nelere dikkat etmeli?

Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Oral, Kurban Bayramı için kurbanlık seçerken dikkatli olunması gerektiğini söyledi.
Kurban alırken nelere dikkat etmeli?

Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Oral, kurbanlık seçilirken tüylerinin parlak olmasına dikkat edilmesini istedi.

Oral, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı için kurbanlık seçerken dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

Kurbanlık seçilirken hayvanın sağlıklı olmasına özen gösterilmesi gerektiğini belirten Oral, yerden kalkmayan, ağız veya burnunda akıntı olan hayvanların tercih edilmemesini önerdi.

Kurbanlık alınırken hayvanın evraklarının tam olmasına di̇kkat edi̇lmesi̇ gerekti̇ği̇ne dikkati çeken Oral, "Kurbanlıkların iri ve diri olması gerekiyor.Kurbanlık seçilirken, kör, topal, tüyleri mat kurbanlıklar alınmamalı. Tüyleri parlak kurbanlıklar tercih edilmeli. Vücudunun herhangi bir yerinde bir sakatlık bulunmaması gerekmektedir." şeklinde konuştu.

Bülent Oral, Türkiye'de yetişen hayvanların bir çoğunun sağlıklı olduğunu belirterek, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile zabıta ekiplerinin kurbanlık pazarlarında gereken denetimleri yaptıklarını anlattı.

Oral, vatandaşlardan da olumsuzlukları yetkililere bildirmelerini istedi.