Kurban bağışıyla kalplere dokunun

Konya İl Müftülüğü 2023 yılı Vekaleten Kurban Kesim Organizasyonu tanıtım toplantısı İl Müftüsü Ali Öge ve Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafiz Osman Şahin’in katılımlarıyla gerçekleşti. Düzenlenen programda Kurban hakkında önemli bilgilere yer verildi.
Kurban bağışıyla kalplere dokunun

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşması Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge tarafından yapıldı. Konya İl Müftülüğü 2023 yılı Vekaleten Kurban Kesim Organizasyonu tanıtım toplantısında konuşan Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafiz Osman Şahin, Türkiye Diyanet Vakfı 2023 yılı vekalet yoluyla Kurban Kesimi tanıtım videosu izlenerek Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafiz Osman Şahin katılımcılara hitap etti. Şahin konuşmasında 2022 yılında gerçekleşen kurban organizasyonuyla alakalı bilgiler vererek vekaletle kurban kesmenin önemi, etlerin nereye ve nasıl dağıtıldığı, kimlere ulaştırıldığı konularında bilgiler verdi.

kurban-bagisi-5.jpg

‘KURBAN YAKINLAŞMAK DEMEKTİR’

Kurban ibadetinin öneminin altını çizen Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge, “Kurban yaklaşmak ve yakınlaşmak demektir. Allah için İslam’a uygun hayvanları kurban ibadeti ile Allah’a sunmak önemli bir esastır. Özellikle hayatımızın genelinde yaptığımız tüm icraatlar da, sözlerde ve amellerde Rabbim bizi kendisine yakınlaştıracak tarzı kazanabilmeyi nasip etsin. Hayırsız zamandan, mekândan ve imkânlardan bizi uzak kılsın. 2023 yılının kurban ibadetini yapılabilmesi için Diyanet İşleri Başkanlığımız pek çok organizasyonlar yapıyor. Toplantılar icra ederek sahadan hâkim olarak insanlarla birebir ilişkili olan ve onların kalplerine dokunan ve vatandaşlarımızla 5 vakit beraber olan siz hocalarımız bu işi önderlikle yapacağını biliyoruz. 31 ilçemizden aramızda hocalarımız var. Bugün burada kaynaşmaya birliği beraberliğe vesile olacağız. Rabbim birliğimizi daim etsin” şeklinde konuştu.

kurban-bagisi-6.jpg

‘KONYA BİR İSLAM ŞEHRİDİR’

Konuşmasında 2022 yılında gerçekleşen kurban organizasyonuyla alakalı bilgiler vererek vekaletle kurban kesmenin önemi, etlerin nereye ve nasıl dağıtıldığı, kimlere ulaştırıldığı konuları hakkında bilgiler veren Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafiz Osman Şahin, “Konya bir Selçuklu şehri bir İslam şehridir. Hem şehir olarak hem de şehre hizmet edenleri ile çok güzel bir şehir. Geçen yıl Türkiye 8. Uluslararası Hafızlık ve Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışmasını ilk defa İstanbul dışında Konya’da yaptık. Biz Konya’ya bu vesile ile tekrar gelmeyi düşünüyoruz. Konya’da ‘Tecvit Çalıştayı’ programı yapmak için çalışmalara başlamış bulunuyoruz. Kurban kesmek akıl sağlığı yerinde, buluğa ermiş, temel ihtiyaçları borçlarından başka nami (artırıcı) olup olmadığını ve üzerinden bir yıl geçip geçmediğine bakılmaksızın nisap miktarı mala sahip seferi olmayan her Müslümanın yerine getireceği mali bir ibadettir. Buna göre daha yeni saydığım şartları taşıyıp, temel ihtiyaçlarından ve borcundan başka 80,18 gram altın veya değerinde para ya da eşyaya sahip olan kimselerin kurban kesmesi gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

kurban-bagisi-2.jpg

Vekalet Yoluyla Kurban Ücretinin Türkiye Diyanet Vakfı tarafından yurt içinde 5.950 TL, yurt dışında 2.750 TL olarak belirlendiği ve kurbanını vekaleten kestirmek isteyenlerin İl ve İlçe Müftülüklerine uğrayıp bağışta bulunabilecekleri hatırlatıldı. Tanıtım toplantısına Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafiz Osman Şahin, Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge, İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, şube müdürleri, vaizler, Kur’an kursu öğreticileri ve din görevlileri katıldı. Program yemek ikramıyla sona erdi.

kurban-bagisi-1.jpg

kurban-bagisi-3.jpg

 Muhabir
Etiketler :