Hacı Ahmet Şimşek

Hacı Ahmet Şimşek

Kurban bayramımız

Kurban bayramımız

Kurban; İbrahimce tevekkül, İsmailce teslimiyet, Hacerce bir kabulleniş ve ayrı gönüllerde külleniş. Kurban; kulun canından, babanın evladından yalnızca Allah için vazgeçmesinin ibadeti. Ramazanda ruh ve bedenler Hak ile bütünleşti, nefis tımar edildi, şimdi sıra en kıymetli candan geçebilmekte, kurban olabilmekte, kurban edebilmekte.

            Kurban, Allah’a yaklaşmak ve inandık demenin ötesindeki teslimiyettir. İhtiyaç sahipleri için bir lokma, bin umuttur. Sırf kendilerine kurban eti ikram edildi diye Müslüman olan binlerce Afrikalı, güneyli insan bunun en güzel misali olmuştur. Ancak Ebu Cehillerin ve elleri kuruyasıca Ebu Leheb’in kadınlarının çağımız örnekleri, üzerlerine düşen fitne görevini yerine getirerek daima İslam’a dil uzatmaktan kendilerini alıkoyamamaktadır. Tıpkı ülkemizin maalesef en aydın kesimi sayılan sözde ileri görüşlü pek çok sayıda sanatçısında mevzubahis olduğu gibi.

            Geçmiş bayramlarda neler duymuştuk, ifade ve karalamalar çok netti: "Benim için IŞİD ile bıçağını masum bir hayvanın boğazına dayayan aynı duygudadır. IŞİD beni şaşırtmıyor." Yine aynı camiada yürüyüşlerde boy gösterip "Kürtaj hakkımız", "Benim Hayatım Benim Bedenim" pankartları ile ortalıkta gezenler, bir insan yavrusuna kıymayı kendilerine hak görenler, Allah'ın emrettiği helal ve temiz olan kurbanlara katliam yaftasını yapıştırırken nasıl da rahat davranıyorlardı. Hâlbuki büyük meblağlar ödeyerek lokantalarda yedikleri etler hiçbir ağaçtan toplanmıyor henüz. Eee bu insanların da bir de fetvacıları olurdu; "hindi de kurban olur" diyen. Bakalım bu bayramda saçmalıyacaklar mı?!

            "Kurbanlık büyükbaş hayvanları da sizin için Allah’ın dininin nişanelerinden kıldık. Sizin için onlarda hayır vardır. Onlar saf saf sıralanmış dururken kurban edeceğinizde üzerlerine Allah'ın adını anın. Yanları üzerlerine düşüp canları çıkınca onlardan siz de yiyin, istemeyen fakire de istemek zorunda kalan fakire de yedirin. Şükredesiniz diye onları böylece sizin hizmetinize verdik." "Onların etleri ve kanları asla Allah’a ulaşmaz. Allah’a ulaşacak olan ancak sizin O’nun için yaptığınız, gösterişten uzak amel ve ibadettir." (Hac 36–37) buyuruyor Allah azze ve celle, bizler ise buna iman ediyoruz. Şimdi bu sözde hümanist ve hayvansever kesimlere sormak lazım; yeryüzünde milyonlarca mültecinin umut yolculuğu sırasında can veren masum insanlar için söyleyecek sözleri var mı?  Kurbanlar kıyamda, insanlık uykuda olmasın lütfen.

            Evet, bu vesileyle Kurban bayramımız kutlu ve mübârek olsun. Daha nice bayramlara "Albayrak" altında ve bu "Cennet Vatan"da sulh ve salâh içinde erişmek nasip olsun. Selâm ve duâ ile...

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hacı Ahmet Şimşek Arşivi
SON YAZILAR