Kurban fiyatlarında yüzde 20 artış oldu

Eskişehir Odunpazarı Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Şen, kurban fiyatlarında bu yıl yüzde 20 civarında bir artış olduğunu ve talebinin özellikle büyükbaş...
Kurban fiyatlarında yüzde 20 artış oldu

Eskişehir Odunpazarı Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Şen, kurban fiyatlarında bu yıl yüzde 20 civarında bir artış olduğunu ve talebinin özellikle büyükbaş hayvan konusunda ufak sıkıntılar olmasına rağmen büyük oranda karşılanacağını söyledi.

Yaklaşan Kurban Bayramıyla kurbanlık alacak vatandaşlar gözlerini besicilere çevirmiş durumda. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Odunpazarı Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Şen, kurbanlık talebini karşılamakta bir sıkıntı çıkmayacağını, buna nazaran büyükbaş hayvan üretimindeki yetersizliğin henüz çözüme kavuşturulamadığına değindi. Şen, "Büyükbaş hayvan talebini kurbanda karşılamakta bir sıkıntı olacağını zannetmiyorum, fiyatların yüksek olması sebebiyle büyükbaş kesen hayvanların tercihlerini küçükbaştan yana kullandığını görüyorum. Şu an için kilogram olarak dana karkas fiyatı 26,5 lira civarında, canlı baskül fiyatları da 16 lira civarında. Büyükbaş hayvan 5 ile 15 bin lira arasında, küçükbaş hayvanda ise 700 ile 900 lira arasında fiyatları değişiyor. Geçen seneye göre yüzde 20 oranında bir artış söz konusu. Bir ara ithal hayvanın geleceğine yönelik bir söylenti vardı, o da gerçekleşmedi, bu vakitten sonrada gerçekleşmez. Eğer fiyatlar bu civarda seyrederse dediğim gibi büyükbaş hayvana olan ilgi küçükbaş hayvana kayacak ve talebin karşılanmasında bir sorun çıkmayacak" dedi.

Kurban alacak vatandaşlara uyarılarda bulunan Şen, "Kurban alacak vatandaşlar, kesinlikle kendi sorumluluklarını başkalarına yıkmamalı. Kurbanın şartları bellidir, kurbanlık öncelikle iki yaşında olmalı. Bununda en baş göstergesi hayvanın ön dişlerinin olması, çiftçiler buna çapa dişleri de derler. Alınacak hayvan sağlıklı olmalı, sorumluluğu başkasına devrettiğinizde güveniniz kötüye kullanılabiliyor. Bu sebeple sorumluluğunuzu başkasına vermeyin alacağınız kurbanlığı bizzat gidip kendi gözünüzle görerek seçin" ifadelerini kullandı.

Kurban fiyatlarında yüzde 20 artış oldu

Kaynak: