Kurban pazarında kıyasıya kurbanlık pazarlığı!

Sultanbeyli'de kurulan kurban pazarında satıcılar ile alıcılar arasında kıyasıya pazarlık yaşandı. 1 ton 50 kiloluk kurbanlık 15 bin 500 liraya satılırken, pazarın en büyük koçu ise bin 550 liraya alıcı buldu.
Kurban pazarında kıyasıya kurbanlık pazarlığı!

Kurban Bayramı’na sayılar günler kala Sultanbeyli Belediyesi hazırlıklarını tamamladı. Sultanbeyli Mimar Sinan Mahallesi’nde kurulan 300 çadırlı kurbanlık pazarına hayvanlarını getiren satıcılar alıcılarla kıyasıya pazarlık yapıyor. Pazardaki 1 ton 50 kiloluk tosun dikkat çekerken, Samsun’dan gelen Mete ailesi özel olarak yetiştirdikleri kurbanlıklarını satıyor.

Samsun’dan eşi Fadime Mete, oğlu Sami Mete ile gelen Dursun Mete, “Her sene ailecek geliyoruz. Bu sene de hayvanlarımızın kaliteli olmasından dolayı ve hemşehrilerimizin hizmetine sunmak için buraya geldik. Eşim ve oğlumla geldik” dedi.

Eşiyle birlikte hayvanlarını yetiştiren ve kurban pazarına getiren Fadime Mete ise “Eşime yardım ediyorum. Hayvanlarımızı satarak ihtiyacımızı karşılamak için beraber yapıyoruz bu işi” şeklinde konuştu.

1 ton 50 kiloluk kurbanlık, 15 bin 500 liraya satıldı
Sultanbeyli kurban pazarında bulunan bin elli tonluk tosun vatandaşların ilgisini çekiyor. Tosunun sahibi Aytekin Aktaş, “Erzurum, Horasan’dan geliyoruz. Bir ton 50 kiloluk paşayı 15 bin 500’e sattık” şeklinde konuştu.

Pazarın en büyük koçu bin 550 liraya satıldı
Kurban pazarının en ağır koçu da bin 550 liraya alıcı buldu. 110 kilo olan koçun satıcısı Nazif Kösep, “70 kilo civarında eti var. Kendi ağırlığı 110 kilo. Samsun, Alaçam yaylasından getirdik. Bin 550 liraya sattık” ifadelerini kullandı.