Kurban pazarları hareketlendi

Türkiye'nin en büyük hayvan pazarları arasında yer alan, Sivas'ın Şarkışla ilçesindeki canlı hayvan pazarında yaklaşan Kurban Bayramı öncesi hareketlilik arttı.
Kurban pazarları hareketlendi

İlginç pazarlıklar ve görüntülerin ortaya çıktığı canlı hayvan pazarında, bayramöncesi yoğunluk yaşanıyor. Sıkı pazarlıklara tutuşulan pazarda, daha çokbüyükbaş hayvanlar ilgi görüyor. Pazarda küçükbaş hayvanlar 600, büyükbaş hayvanlar ise 5 bin liradan başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

Besici Ahmet Duran Gülbahar, AA muhabirine, kurbanlık alacakların öncelikle hayvanın diş atıp atmadığına bakması gerektiğini söyledi.

Hayvanın dış görünümüne, boynuzlarına ve gözlerine bakarak sağlıklı olup olmadığının anlaşılabileceğini ifade eden Gülbahar, yoğunluktan memnun olduğunu belirtti.

Hayvan yetiştiricisi Doğan Kekeçoğlu da pazarın geçen haftaya göre daha canlı olduğunu, vatandaşların kurban almak için sıkı pazarlıklar yaptıklarını anlattı. Kekeçoğlu, "Kurban fiyatları bu hafta yüksek, buna rağmen satışlar var." dedi.

Besicilerden Halil Erdoğmuş ise pazar alanına getirdiği ve 13 bin lira istediği büyükbaş hayvana henüz talip çıkmadığını dile getirdi.

Pazarda hareketliliğin arttığını belirten Erdoğmuş, "Ancak karkas olarak yaklaşık 430-440 kilo civarında et çıkacak hayvana kimse dönüp bakmıyor." diye konuştu.

Ordu’nun Fatsa ilçesinden kurbanlık hayvan almak için Şarkışla’ya gelen Uğur Erkoç ise fiyatların pahalı olmasından yakındı.