Kurban satıcıları bayramdan ümitli

Kurbanlıkların İstanbul'a gelmesiyle, kurban satış alanlarında hareketlilik başladı.
Kurban satıcıları bayramdan ümitli

Kurbanlıkların İstanbul'a gelmesiyle, kurban satış alanlarında hareketlilik başladı. Satışların ilk gününde yaşanan hareketlilik satıcıların yüzünü güldürürken, satıcılar, bu bayramdan ümitli olduklarını söyledi.

Yaklaşan Kurban Bayramı sebebiyle, kurbanlık satışlarında hareketlilik başladı. İstanbul'a dün gece giriş yapan büyük ve küçükbaş kurbanlıklar, pazarlarda yerini almaya başladı. Başakşehir Belediyesi Türkiye'nin en modern kurban satış ve kesim alanını ise Başakşehir'de bu yıl da hizmete açtı. Anadolu'nun çeşitli illerinden kurbanlıklarını satmak için Başakşehir Kurban Pazarı'na gelen satıcılar, kurbanlıklarını kendine ait olan alanlara yerleştirerek, müşteri beklemeye başladı. Satışların daha ilk günden başlaması ise satıcıların yüzünü güldürdü.

"Talep bu yıl çok fazla"

Kurban Bayramı'ndan umutlu olduğunu belirten satıcı Akın Kaya, "Dün akşam geldik, 110 hayvanımız var. Bugün birinci gün müşterilerimizi bekliyoruz. Yaklaşık 8, 9 senedir aynı çadırda kurbanlıklarımı satıyorum. Başakşehir Belediyesi çok güzel hizmet veriyor. Başka pazarlara da hayvan getiren arkadaşlarımız var, buranın farkı çok fazla. Bu yıl ümidimiz yüksek. Talep bu yıl daha fazla. Hayırlısı her şeyden önce ama 100 tane 110 tane hayvanımızı satmayı planlıyoruz. Allah nasip ederse satacağız. Hayvan fiyatlarımız 8 bin liradan başlıyor 18 bin liraya kadar çıkıyor. Hayvan fiyatlarında geçen yıla göre artış var" dedi.

"Bayramdan önce hepsini satmayı düşünüyoruz"

Çatalca'dan geldiklerini belirten başka bir satıcı ise, "Canlı hayvan fiyatı biraz yüksek bu yıl ama ümitsizlik yok, hepsini satarız inşallah. 4 yıldır geliyoruz buraya tesis çok güzel, çok memnunuz. Her yer çok hijyenik. Kurban fiyatlarımız 9 bin lira ile 20 bin arasında değişiyor" diye konuştu.

Ayhan Akbağ isimli satıcı ise, "Önceden çok ilkeldi bu pazarlar. Başakşehir Belediyesi çıtayı yükseltti. Bayramdan önce hepsini satmayı düşünüyoruz inşallah" ifadelerini kullandı.

Kurban satıcıları bayramdan ümitli

Kurban satıcıları bayramdan ümitli

Kurban satıcıları bayramdan ümitli

Kaynak: