Kurbanlık taşıyan tırın dorsesi koptu

Ağrı'da yaşanan olayda, tırın dorsesinin ön bölümüne yığılan 30 kurbanlık, vatandaşların müdahalesiyle telef olmaktan kurtuldu
Kurbanlık taşıyan tırın dorsesi koptu

AĞRI (AA) - Ağrı'da kurbanlık taşıyan bir tırın dorsesinin yola düşmesi sebebiyle dorsedeki 30 kurbanlık hayvan telef olma tehlikesi geçirdi.

Alınan bilgiye göre, Eleşkirt ilçesi Goncalı köyünden aldığı 30 büyükbaş kurbanlık hayvanı taşıyan ve sürücüsünün ismi açıklanmayan 35 TS 265 plakalı tırın dorsesi, araç seyir halindeyken Esentepe Mahallesi mevkisinde, tıra bağlandığı bölümden kopup yola düştü.

Dorseye çarpma tehlikesi atlatan yoldaki diğer sürücülerin de endişeli anlar yaşamasına yol açan olayda, dorsedeki hayvanlar düşme sonrası öne doğru yatan dorsenin ön kısmına toplandı.

Bunun üzerine çevredeki vatandaşlar, dorsedeki büyükbaş hayvanların bir kısmını, birbirlerini sıkıştırarak yaralanmamaları ve havasızlıktan telef olmamaları için güçlükle dorsenin arka kısmına doğru çekti.

Dorseden çıkmak için birbirlerini sıkıştıran kurbanlık hayvanlar, daha sonra yoldan geçen bir iş makinesinin, dorsenin ön kısmını ayağa kaldırıp yeniden tırın üzerine koymasıyla, izdiham nedeniyle telef olmaktan kurtuldu.

Kopan dorsesi yerine oturtulan tır daha sonra kurbanlıkları İstanbul'a götürmek üzere yoluna devam etti.

Kaynak: