Kurtlar Vadisinin Şamil’i Manisa’daki demokrasi nöbetine katıldı

Kurtlar Vadisi dizisinde Şamil karakterini canlandıran ünlü oyuncu Atilla Alpar 15'inci gününe giren demokrasi nöbetinde Manisalılarla buluştu.
Kurtlar Vadisinin Şamil’i Manisa’daki demokrasi nöbetine katıldı

Kurtlar Vadisi dizisinde Şamil karakterini canlandıran ünlü oyuncu Atilla Alpar 15'inci gününe giren demokrasi nöbetinde Manisalılarla buluştu. Darbelerin bu memlekete her alanda ne kadar zarar verdiğini geçmiş darbe dönemlerinde herkesin yaşadığını kaydeden Alpar, darbe girişiminin ilk saatlerinde neler yaşandığı kendisinin de FETÖ'nün bir mağduru olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin her yerinde 15 gündür süren Demokrasi Nöbetleri Manisa'da da büyük bir coşkuyla devam ediyor. Şehzadeler Belediyesinin öncülüğünde her gece Cumhuriyet Meydanını dolduran binlerce vatandaşa Belediye Başkanları, Milletvekilleri ve sanatçılarda zaman zaman destek veriyor. Dün akşam Cumhuriyet Meydanındaki demokrasi nöbetine AK Parti MKYK Üyesi Ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, AK Parti İl Başkanı Zülfikar Gürcan, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Kurtlar Vadisi'nin Şamil karakterini canlandıran ünlü sanatçı Atilla Alpar, Şehzadeler Belediye Başkanvekili İsmail Önal, Manisa Uluslar arası Öğrenci derneği (MUDER) ve çok sayıda STK temsilcisi katıldı.

MUDER bünyesindeki yabancı öğrencilerin Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan demokrasi nöbetinde bir konuşma yapan ünlü sanatçı Atilla Alpar, "Bende bunların bir mağduru olarak, bunların yaptığı namertliklerle savaşmak zorunda kaldım. Kendi gücüm yettiğince hala daha savaşıyorum. Darbe teşebbüsünün olduğu ilk saatlerde neler olduğunu hiç birimiz anlayamamıştık. Bu bir terör eylemimi yoksa darbe mi diye. Darbelerin bu memlekete her alanda ne kadar zarar verdiğini geçmiş darbe dönemlerinde hepimiz yaşadık. Darbelerin bu ülkeye büyük bedeller ödettiğini gördük. İnşallah bundan sonra bu ülkede böyle hainlikler yaşanmayacaktır" dedi.

"Bu millet darbecilere Osmanlı tokadı vurdu"

15 Temmuz'dan bu yana Meydanlarda olan milletin darbeci, cuntacılara resmen bir Osmanlı tokadı vurduğunu ifade eden AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur "15 Temmuz gecesinin ilk anından itibaren bu millet, liderimiz, gururumuz Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın emri ile sokaklara çıktı. Bu necip millet göğsünü tanka, tüfeğe, uçağa karşı siper etti. Bu millet 81 vilayeti ile birlikte darbecilere öyle bir tokat attı ki resmen Osmanlı tokadı vurdunuz ve hepsinin şirazesini kaydırdınız, Rabbim hepinizden razı olsun. Halkın bu darbesini yiyen FETÖ'nün hain ayak takımı ne yapacağını şaşırdı. Bir kısmı yurt dışındaki bazı ülkelere kaçtılar. Şuanda paralel çetenin başındaki o iblis aklı sıra meydanları dolduran bu necip millet ile dalga geçiyor. "Ne diye meydanlarda bu kadar seviniyorsunuz" diye açıklama yapıyor. Biz neden seviniyoruz ve meydanlarda duruyoruz biliyor musun ey iblis? Senin paralel çeten başarılı olsaydı eğer, hemen arkandan haçlı orduları bu memlekete gelecekti, bu millet buna müsaade etmediği için buna seviniyor, tekbir getiriyor ve coşku içerisinde bu meydanlarda duruyor. Senin o haçlıların köpeği olduğu bu necip millet bir kez daha görmüş oldu. Eğer ki bizler bunlara gerekeni yapmazsak siz milletimizin bunların hesabını bizlerden sorma hakkınız var. Hiç merak etmeyin Cumhurbaşkanımızın himayelerinde, siz değerli halkımızın da vermiş olduğu vekalet ile biz bunlarda bunun hesabını soracağız ve burunlarında fitil, fitil getireceğiz. Eğer ki biz bunların burunlarından fitil, fitil getirmezsek bu hayat, bu nefes bizlere haram olsun. Demokrasi nöbetlerimize devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımız, başkomutanımızın ikinci bir emrine kadar bu nöbetlerimizi sürdüreceğiz. 15 Temmuz gecesinden bu yana her siyasi görüşten halkımız ile bu meydanlardayız hepinizden Allah razı olsun inşallah" dedi.

"Bizim için aslolan bu millet, bayrak ve vatandır"

15 Temmuz tarihinden sonra milletçe daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Baybatur "Bizim için asıl olan millettir. Şükürler olsun ki CHP'nin de, MHP'nin de tabanı bu meydanlara geldi. Burada mesele AK Parti'yi savunmak değildi. Bizler burada milletimizi, devletimizi savunuyoruz. Bu nedenle belediye başkanlarımız ya da siyasi partilerimizin yönetici kadrolarında ya da danışman kadrosunda olanlara sesleniyorum. Bizler bu milletin önünde birimizle siyasi şekilde hesaplaşmak veya rekabet yapmak derdinde değiliz. Seçimlerimiz var, seçimlerde adaylar çıkarlar yarışırlar. Bu nedenle bizim rekabetimiz sizinle iki aydır. Onun sonrasında hepimiz bu Manisa'ya hizmet için gayret ediyoruz. Özellikle 15 Temmuz'un ardından hepimiz rengini şehitlerimizin kanından alan al bayrağımızın yere düşmemesi için mücadele ediyoruz. Bu işin siyasi partisi, mezhebi yoktur. Bizim derdimiz kimseyle hesaplaşmak ya da kimseyi karalamak değildir. Bizim tek bir derdimiz var o da; Bu millettir, bu bayraktır, bu vatandır, bu cumhuriyettir. Bundan ötesi bizim için teferruattır." diye konuştu.

Manisalıların demokrasi nöbeti sabahın erken saatlerine kadar devam etti.

Kurtlar Vadisinin Şamil’i Manisa’daki demokrasi nöbetine katıldı

Kurtlar Vadisinin Şamil’i Manisa’daki demokrasi nöbetine katıldı

Kurtlar Vadisinin Şamil’i Manisa’daki demokrasi nöbetine katıldı

Kaynak: