Kürtlerin yüzde 75'i doğru bulmadı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Doğu ve Güneydoğu’daki Kürt kökenli vatandaşlar ile yapılan Çözüm Süreci’ne ilişkin anketteki, 6-7 Ekim Kobani olaylarına nasıl bakıldığının sonuçlarını açıkladı.
Kürtlerin yüzde 75'i doğru bulmadı

Başbakan Ahmet Davutoğlu dün akşam konuk olduğu TRT ortak yayınında Çözüm Süreci’nin geldiği noktayı açıklarken yapılan son anketten çarpıcı bilgiler paylaştı.

Çözüm Süreci’nin kendi doğasında işlediğini ve bu yüzden de Kürt kökenli vatandaşların 6-7 Ekim olaylarına tepki gösterdiğini kaydeden Başbakan Davutoğlu, Doğu ve Gündeydoğu’da yapılan ankete ilişkin şunları söyledi: “6-7 Ekim olayları dahil Kürt vatandaşlarımızdan örgüte ve örgütün alandaki destekçilerine tepki geldi. Son bir anket yaptırdık. '6-7 Ekim olaylarını doğru buluyor musunuz?' diye sorulduğunda, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki Kürt kökenli vatandaşlarımızın yüzde 75’i 'doğru bulmadığını' ifade ediyor. Bir kısmı da 'doğru buluyorum' demiyor, fikir beyan etmiyor. Çok küçük bir marjinal kesim, yüzde 15-20 'doğrudur' diyor.  Aslında bu kadar büyük bir oranında buna karşı çıkması ve devlete dönüp 'benim kamu düzenimi koru' diye seslenmesi Çözüm Süreci’nin en önemli başarısıdır bence.”