Kurtulmuş: Birkaç saat içerisinde tamamıyla bu tehlike savuşturularak

Kurtulmuş: Birkaç saat içerisinde tamamıyla bu tehlike savuşturularak

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş İstanbul ve Ankara'daki darbe girişimine ilişkin, "İnşallah püskürtülme noktasında belli bir noktaya gelmiştir. Belki birkaç saat içerisinde tamamıyla bu tehlike savuşturulacak." dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İstanbul ve Ankara'daki darbe girişimine ilişkin "Bu kadar iyi kamufle olmuş bir şebekenin yaptığı işler maalesef bilinemedi. Şimdi sonuna doğru geliyoruz. Milletimiz bir rehavete de kapılmasın. İnşallah püskürtülme noktasında belli bir noktaya gelmiştir. İnşallah bu ihanet, gözü artık kararmış olan, hakikati görmeyen kişiler tarafından da bütünüyle görülmüştür. Ümit ediyorum ki en kısa sürede, belkibirkaç saat içerisinde tamamıyla bu tehlike savuşturularak, Türkiyedemokratik mecraya yeniden dönecektir." şeklinde konuştu.

"Milletin emanetini sonuna kadar savunacağız"

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Biz sonuna kadar kararlı bir şekilde, bedeli ne olursa olsun bu darbecilere karşı sonuna kadar direneceğiz. Milletin bize vermiş olduğu emaneti de sonuna kadar koruyacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Milletimizden hem desteklerini hem dualarını bekliyoruz. Türkiye bugüne bu kadar büyük badireleri atlatıp geldiyse, milletin duasıyla, ağzı dualı olanların duasıyla inşallah bu noktaya geldi, buradan çıkmasını da başaracaktır." dedi

"Onlarca insan hayatını kaybetti"

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, ölü sayısıyla ilgili, "Netleşmeden bu rakamları söylemek doğru olmaz ama onlarca vatandaşımızın hayatını kaybettiğini biliyoruz. Yüzlerce kişinin de yaralandığını biliyoruz. Allah rahmet eylesin. Bir büyük demokrasi sınavıdır ve inşallah bunların hepsi bu milletin onurunu korumak için şehit olmuş insanlardır" diye konuştu.