Kurtulmuş: 'Darbeci hainler neyi murat ettiyse tam tersi olacak'

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Bu darbeci hainler, bu FETÖ ve eşkıyaları ve onların iplerini elinde tutanlar neyi murat ettiyse Türkiye bundan sonra onun tam tersi olacak, olmaya da başladı." dedi.
Kurtulmuş: 'Darbeci hainler neyi murat ettiyse tam tersi olacak'

Başbakan Yardımcısı Numan KurtulmuşBalıkesir'in Edremit ilçesi Kocaseyit Havalimanı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, 15 Temmuz'un Türkiye demokrasisi bakımından bir dönüm noktası olduğunu söyledi.

O dönüm noktasının Yenikapı'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin katılımıyla muhteşem bir mitingle taçlandırılacağını ifade eden Kurtulmuş, ayrıca tüm kentlerde mitingler düzenleneceğini kaydetti.

"7 Ağustos mezuniyet töreni"

Türkiye'de üç haftadır demokrasi nöbetleri tutulduğunu anımsatan Kurtulmuş, Türkiye'nin pek çok yerindeki demokrasi nöbetlerine katıldığını ve toplanan kalabalığa, "3 haftalık meydanlardaki demokrasi nöbeti bir mektepti, bir üniversiteydi, akademiydi, bir kurmay akademisiydi. 7 Ağustos'ta bunun mezuniyet törenidir." dediğini hatırlattı.

"Siyaset tek yumruk oldu"

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, bir gazetecinin ''Bundan sonra Türkiye siyaseti için nasıl bir durum olur?'' sorusuna şu yanıtı verdi:

"Bu darbeci hainler, bu FETÖ ve eşkıyaları ve onların iplerini elinde tutanlar neyi murat ettiyse Türkiye bundan sonra onun tam tersi olacak, olmaya da başladı. Bu hainler Türkiye'de bir iç savaşın çıkması, arkasından Türkiye'nin, Irak, Suriye gibi bir bölünme senaryosunun içine düşmesi ve dış işgale hazır hale gelmesi için bu darbe teşebbüsünü yaptılar. Dolayısıyla siyasetin zeminini ortadan kaldırmak, siyasette bölünmeyi, parçalamayı sağlamak için yola çıktılar, tam tersi oluyor. 6 ay evvel 'CHP, MHP ve AK Parti'liler bir araya gelecekler ve büyük miting yapacaklar' deseler buna inanır mıydık? Allah'a şükür siyaset dimdik durdu ve bunlara inat, bunların planlayıcılarına inat tek vücut, tek yumruk olarak ayakta durmayı başardı. Bu büyük bir meseledir, bunlar Türkiye'de antidemokratik bir düzen ortaya çıksın diye bu işleri yaptılar, Türkiye içine kapansın diye."

"FETÖ ile ilgisi olmayan hiç kimse korkmasın"

Vatandaşlara rahat olmalarını söyleyen Kurtulmuş, Türkiye'nin bu darbeyi çok daha fazla demokratikleşerek savacağını, ülkenin bundan sonra çok daha fazla derlenip toparlanacağını dile getirdi. Siyasilerin birbirini kırmadan, birbirine husumet hislerini ortaya çıkarmadan rekabet edeceğine dikkati çeken Kurtulmuş, siyasetin dilinin daha nezih bir hale geleceğini vurguladı.

Türkiye'nin ortak meselelerinde bu milletin, milli şuur etrafında birleştiğinin ortaya çıktığına işaret eden Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz bunu ortaya koymak için gayret ederdik belki ama belki bu kadar başarılı bir şekilde ortaya koyamazdık. Hani 'Her şerden bir hayır doğar' deriz ya bu hainlerin, bu hain planından da hayır doğdu ve siyasette bir uzlaşı dili, milli menfaatler etrafında birleşme dili ortaya çıktı, bu devam edecektir. Türkiye'de bir olağanüstü hal var ama hiçbir olağanüstülük hissetmiyoruz. Vatandaşlarımız rahat olsun, sakin olsun ekonomide sosyal hayatta bir olağanüstülük yok. Bu FETÖ ile herhangi bir şekilde ilgisi olmayan hiç kimse korkmasın, çekinmesin."

"Dirençli bir şekilde yolumuza devam edeceğiz"

Kurtulmuş, operasyonların süreceğini belirterek, FETÖ ile ilişkisi bulunanların devletten temizleyeceğini, bulundukları yerlerden kazılıp, atılacağını dile getirdi.

Memlekete yapılan ihanetin bir bedeli olması gerektiğini söyleyen Kurtulmuş, ihaneti yapanların yanına kalmayacağını, OHAL süreci içinde gerekenlerin hayata geçirileceğini söyledi. Ondan sonra Türkiye'nin yoluna devam edeceğini dile getiren Kurtulmuş, "Bu Türkiye'ye büyük bir demokratikleşme aşısı olmuştur, bir milli şuur aşısı olmuştur. Çok daha kuvvetli, dirençli bir şekilde yolumuza devam edeceğiz.'' dedi.