Kurtulmuş: FETÖ'cü eşkıyaların DEAŞ'tan farkı yoktur

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "15 Temmuz'u gerçekleştiren FETÖ'cü eşkıyaların teolojik bakımdan DEAŞ'tan hiçbir farkları yoktur." dedi.
Kurtulmuş: FETÖ'cü eşkıyaların DEAŞ'tan farkı yoktur

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesinin 2016-2017 eğitim-öğretim yılı açılış töreninde yaptığı konuşmada, sadece bilimi öğrenmenin yeterli olmayacağını, bunun yanında irfan ve hikmet sahibi de olunması gerektiğini söyledi.

Japonya'nın Nagasaki kentine atılan atom bombasını hatırlatan Kurtulmuş, bilimin böylesine güçlü bir bomba yapabildiğini ancak hikmet ve irfan sahibi ilim adamlarının, insanlığı yok eden değil, insanlığa hizmette bulunan buluşlar yapmayı tercih ettiğini belirtti.

Kurtulmuş, hikmet sahibi olmayan, irfan ilminden nasiplenmeyenler arasında teröristlerin de yer aldığını vurgulayarak, "İşte 15 Temmuz'u yaşıyoruz. Çok açık söyleyeyim; "15 Temmuz'u gerçekleştiren FETÖ'cü eşkıyaların teolojik bakımdan DEAŞ'tan hiçbir farkları yoktur. İnançları itibariyle hiçbir farkları yoktur. Her ikisi de tekfircidir, yani kendisinden başkasını Müslüman saymaz." diye konuştu.

"Utanmasanlar 'peygamber' diyecekler"

Her iki örgütün de başlarındaki adamları sorgulanamaz olarak gördüğünü dile getiren Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Utanmasalar 'peygamber' diyecekler, demezler de mehdi falan derler. Öteki de 'halife' diyor. Bu 'mehdi' diyor, 'mesih' diyor öteki de 'halife' diyor. Sorgulanamaz… Hatta bir adım daha öteye gideyim, günahsız. Son günahsız insan, Hazreti Peygamber (SAV) geldi. Ondan sonra günahsız hiçbir Allah'ın kulu olmayacaktır. Hata yapmayacak hiçbir kimse olmayacaktır. Bunlar ayrıca sadece o kapalı kendi içerisindeki insanları onları Müslüman olarak sayar onlarla bir hukuk geliştirir, onların dışındakileri insan yerine bile koymazlar. DEAŞ da böyledir FETÖ de böyledir. Buna benzer başka örnekler de böyledir."

"Hepsi tarihin çöplüğüne gidecektir"

"Tarihte nice DEAŞ'lar nice FETÖ'ler geldi. Bunların hepsi tarihin çöplüğüne gidecektir. Hiç şüpheniz olmasın." diyen Kurtulmuş, şunları kaydetti:


"Çanakkale'deki tepeleri vuran İngilizlerin, Fransızların uçaklarından atılan bombaların arkasındaki irade neyse, gemileriyle Çanakkale Boğazı'na gelip kıyıları döven o gemilerden ateşlenen bombaların arkasındaki irade neyse 15 Temmuz gecesi TBMM'yi bombalayan o iradenin arkasındaki esas niyet de aynı niyettir, zerre miktarda farkları yoktur. Bunların hedefi bu Anadolu ve Rumeli topraklarının bir daha ayağa kalkamayacak şekilde kendi içine kapanması, yerlerde sürünmesi ve dünyaya örnek bir ülke olarak ayağa kalkmamasıdır. Biz tam tersini yapacağız Allah'ın izniyle."

"Türkiye Cumhuriyeti son bağımsız devletimiz olsun ve kıyamete kadar sürsün"

Türkiye'nin bir ve bütün olduğunu, 15 Temmuz'da bunun herkese açıkça gösterildiğini hatırlatan Kurtulmuş, "Selçuklu da bizimdir, Osmanlı da Cumhuriyetimiz de bizimdir. Bundan önce kurduğumuz bütün devletler ve medeniyetler de bizimdir. Dua ve temennim odur ki Türkiye Cumhuriyeti son bağımsız devletimiz olsun ve kıyamete kadar sürsün." değerlendirmesinde bulundu.