Kurtulmuş: Kimse Türkiye'ye istikamet gösteremeyecektir

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Türkiye'yi kimse, hangi siyasi manevrayı yaparsa yapsın, asla ve asla hizaya sokamayacak, Türkiye'ye ayar veremeyecek, Türkiye’ye istikamet gösteremeyecektir." dedi.
Kurtulmuş: Kimse Türkiye'ye istikamet gösteremeyecektir

İstanbul’da yaşayan Ordulular, Ordu Büyükşehir Belediyesinin Yenikapı Meydanında verdiği iftarda bir araya geldi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, iftar programında yaptığı konuşmada, bu ramazanın da güzel bir şekilde geçtiğini, ancak ramazanı güven, huzur içinde geçiremeyen on binlerce, milyonlarca hatta on milyonlarca Müslümanın varlığından söz etmenin mümkün olduğunu ifade etti.

Bugün dünyanın birçok yerinde Müslüman ülkelerin iç karışıklıklar, çatışmalar ve terörün tehdidi altında ramazanı idrak ettiğini belirten Kurtulmuş, en kısa zamanda bütün İslam coğrafyasında yaşanan bu acılar, sıkıntılar, zulümler, ve baskıların son bulması, Müslümanların başları dik bir şekilde nice ramazanlara ve bayramlara kavuşması temennisinde bulundu. 

"Türkiye'nin yaşadıkları, tesadüfen yaşanan işler değildir"

Ramazanın Türkiye'de de huzur ve esenlik içinde geçmesine mani olmak isteyenlerin bulunduğunu dile getiren Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İslam dünyasının, coğrafyamızın amiral gemisi olarak Türkiye’nin daha güçlü bir şekilde, esenlik içinde yoluna devam etmesinden rahatsızlık duyanlar var. Türkiye, bir ateş çemberinin içinde. Türkiye'nin yaşadıkları, tesadüfen yaşanan işler değildir. Birileri bir asır evvel yarım kalmış olan hesabı tamamlamak ve bu aziz milleti yeniden sıkıntıların içerisine sokmaya çalışıyorlar. Onun için dört koldan herkes faaliyete geçmiş, yeniden güçlü ve büyük Türkiye’nin oluşmasını önlemek için ellerinden gelen her türlü gayreti ortaya koyuyorlar."

"Terör belasını Türkiye’den kazıyacağız"

Terör örgütlerinin, geçen sene 22 Temmuz’dan bu yana yapmış oldukları terör faaliyetlerini tek başına yürütmediğini dile getiren Kurtulmuş, "Arkasında askeri, istihbari, ekonomik ve lojistik nice desteklerin olduğunu biliyoruz. Onlarla birlikte bu ülkeyi huzursuz etmek, bu ülkenin insanlarının gönüllerini yaralamak, bu ülkenin insanlarının bilinçlerini bulandırmak istiyorlar. Ama onlara verilen en güzel cevap, iftar sofralarında Türkiyemizin, değerli aziz milletimizin verdiği cevaptır. Hiçbiriniz endişe etmeyin ki bu terör belasını, arkasında kim olursa olsun, hangi güçler durursa dursun, nihayetinde yeneceğiz ve terör belasını Türkiye’den kazıyacağız." ifadesini kullandı.

"Türkiye o dönemleri geride bıraktı"

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, birilerinin terörle Türkiye'yi terbiye etmek istediğini belirterek, şöyle konuştu:

"Birileri ise siyasi anlamda Türkiye’yi terbiye etmek istiyor. Geçenlerde Alman Parlamentosu’nda bundan bir asır evvel Anadolu coğrafyasında yaşanmış olan olayları bahane edenler, Türkiye’ye karşı sözde soykırım tasarısını onayladılar. Geçin bu işleri. Daha evvel nice parlamentolarda böyle yasalar gündeme geldi. Her 24 Nisan’da 'acaba ne diyecekler? Amerikan Parlamentosu’nda ne denecek?', 'Sözde soykırım tasarısı' mı diyecekler? 'Büyük acı' mı diyecekler? Hep bunları konuşuyorduk. Şimdi Türkiye o dönemleri geride bıraktı. Hangi parlamento, ne kararı alırsa alsın, bu aziz millet bildiği istikamette yürümeye devam edecektir. Sanmayın ki Alman Parlamentosu’ndaki sayın parlamenterler bu oyları verirken, bir asır evvel bu coğrafyada yaşananlardan, bu coğrafyada o zamanlar Osmanlı vatandaşı olan Ermenilerin ve Müslüman Türklerin, Müslüman Kürtlerin birlikte yaşadıklarından, sanmayın ki zerre miktar üzüntü duyuyorlar. Onların derdi bu coğrafyanın insanları değildir. Onlar bu coğrafyanın ne Kürt'ünden ne Türk'ünden ne Müslümanından ne de başka bir etnik yapısından hoşlanmazlar.

Onların derdi Türkiye'ye diz çöktürmek, Türkiye'yi hizaya getirmektir. Boşuna uğraşırlar. Artık Türkiye, oradan gelecek bir söz ile sözlerini kontrol edecek, hizaya çekilecek bir Türkiye değildir. Türkiye’yi kimse, hangi siyasi manevrayı yaparsa yapsın, asla ve asla hizaya sokamayacak, Türkiye’ye ayar veremeyecek, Türkiye’ye istikamet gösteremeyecektir. Bu milletin yönü kendi tarihidir, kültürüdür, medeniyetidir, geçmişidir ve inşallah millet, bütün bu geçmişimizden aldığı ilhamla, çok aydınlık bir geleceğe doğru yürümeye devam etmektedir."