Kurtulmuş: Şehitlerimizin üzerimize yüklediği ilave sorumluluklar var

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "15 Temmuz şehitlerimizin üzerimize yüklediği ilave sorumlulukları vardır, bu ilave sorumluluklar daha fazla çalışmayı ve beraberlik içinde olmayı zorunlu kılar." dedi.
Kurtulmuş: Şehitlerimizin üzerimize yüklediği ilave sorumluluklar var

Burdur'da ziyaret ve temaslarını sürdüren Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Burdur Valiliğini ziyaret etti. Valilik önünde yöresel kıyafetli çocuklar tarafından çiçek takdim edilen Kurtulmuş, kendisini karşılayanlarla tek tek tokalaştı.

Valilik şeref defterini imzalayarak makama geçen Kurtulmuş, Vali Şerif Yılmaz ile görüştü. 

Türkiye'nin 15 Temmuz'da büyük bir sarsıntı geçirdiğini dile getirin Kurtulmuş, Burdur ve bütün illerin bundan nasibini aldığını söyledi. Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Şimdi bu sarsıntıları geçirmiş olan bir ülke olarak, bir taraftan 15 Temmuz'un, o hain planlaması içerisinde yer alanları tasfiye etmek, devletten arındırmak sürecini titizlikle sürdüreceğiz ama diğer taraftan da günlük hayatımız artık normale döndü, daha da normalleşecek. Türkiye'nin hedefleri var. Ayağına çelme takmak isteyenler hep oldu tarih boyunca. 15 Temmuz'u geride bıraktık, şimdi bu hedeflerimize kilitlenmiş olarak yolumuza devam ediyoruz."

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, bütün vatandaşların normal işini en iyi şekilde yapmaya devam etmesi gerektiğini söyledi.

"Darbe tehdidi geride kaldı, bunu yapanlardan hesap sormak devletin vazifesidir. 15 Temmuz şehitlerinin üzerimize yüklediği ilave sorumlulukları vardır, bu ilave sorumululuklar daha fazla çalışmayı, daha fazla gayret etmeyi, daha fazla kenetlenmeyi, birbirimizle birlik ve barış içerisinde olmayı zorunlu kılar." diyen Kurtulmuş, herkesin ne iş yapıyorsa bunu en mükemmel şekilde yapmaya devam etmesi gerektiğini, çünkü 15 Temmuz'da olduğu gibi Türkiye'nin önünü kesmeye çalışanlara cevap verecek, muktedir bir Türkiye oluşturmak gerektiğini söyledi.