Kurtuluş yalnızca Kur'an'ı anlamakta

‘Kur’an-ı Kerim sözün en güzelidir’ diyen Selçuk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Poçanoğlu, maddi manevi bütün buhranların çözümünün ve geleceğimizin kurtuluşunun yalnızca Kur’an’ı anlamak ve yaşamaktan geçtiğini söyledi.
Kurtuluş yalnızca Kur'an'ı anlamakta

‘KUR’AN-I KERİM SÖZÜN EN GÜZELİDİR’

Altınekinliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Şubat ayı toplantısı dernek binasında gerçekleşti.  Toplantıya konuşmacı olarak katılan Selçuk Dini Yüksek İhtisas Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Poçanoğlu, ‘Kur’an-ı Kerim sözün en güzelidir’ dedi.

Altınekinliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Şubat ayı toplantısı dernek binasında gerçekleşti.  Toplantıya Altınekinliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği  Başkanı Veli Tekelioğlu, Başkan Yardımcısı Erol Poçan, Diyanet işleri Başkanlığı Selçuk Dini Yüksek İhtisas Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Poçanoğlu, Altınekinliler ve öğrenciler katıldı.  Burs verme faaliyetinin çok önemli bir faaliyet olduğunu ifade eden Diyanet işleri Başkanlığı Selçuk Dini Yüksek İhtisas Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Poçanoğlu, bu katkının bir ailenin, bir bölgenin güçlenmesinde önemli bir faktör olduğunu söyledi. “Yetişen çocuklar öncelikle ailenin zenginliğidir” diyen Poçanoğlu, “Geleneğe uygun güzelliklerin ortaya çıkabilmesi için öncelikle gençler ailenin zenginliğidir. Bu çocuğu aileden almak aileyi zayıf bırakmaktır. Yetişen gençler nasıl ailenin zenginliği ise bölgenin de zenginliğidir. Bölgelerin kendi dinamitlerle var olması İslam ümmetinin geleceği açısından en önemli hususlardan bir tanesidir” diye konuştu.

ahmet-pocanoglu--(1).jpg

KUR’AN DEVAM EDEN BİR MUCİZEDİR

“Kur’an-ı Kerim sözün en güzelidir”diyen Poçanoğlu, Hem bizim için hem de sözün en güzelini söyleyen söz cambazları edebiyatçılar için en güzelidir. Hz. Musa zamanında sihir zirveye çıkmıştı. Allah Hz.Musa’yı asa mucizesi ile gönderdi. Hz. Musa’nın asası zirveye çıkmış sihirbazların sihirlerini yutuverdi.  Kur’an-ı Kerim ise Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’e verilen sözlerin en güzelidir.  Hz.Musa ve Hz. İsa’nın mucizesi geçmiştir. Kur’an devam eden bir mucizedir. Kur’an indiği zaman şiirin, şairin, hitabetin zirvesidir.  Bütün sözü güzel söyleyenlere meydan okuyarak indi. Ve Kur’an öyle bir kitap ki, Kur’an’ı can kulağıyla dinleyenlerin tüyleri ürperir. Kalpleri Allah için çarpar.  İşte bu devam edip gelen mucize sebebiyle Mahşer yerinde en çok ümmeti olan peygamber Hz. Muhammed olacaktır”şeklinde konuştu.

İNSANLAR BÜTÜN PROBLEMLERİNİ KUR’AN İLE HALLETTİLER

Kur’an dünyada büyük bir değişiklik yaptığını belirten Poçanoğlu, “Peygamberimizin ashabı ve onları izleyen nesiller Kur’an İnmeden önce çöl hayatı, ticaret ve hayvan yetiştiren, bir sayfa bile kitap okumamış.  Kur’an ile birlikte öğrendikleri ilimlerle yeryüzünün dâhileri oldular. Dünyaya örnek insanlar, liderler oldular.  Eğer yetiştirdiklerini kendi çağınızdaki devletlerden daha üst hazırlayamazsanız zaten var olamazsınız.  Eğer yetiştiremezseniz size fırsat vermezler. Bu yüzden Mekke ve Medine’de öyle bir topluluk yetişti ki kendi döneminin en bilgilisi, alimi, kahramanı oldu.  Gençlerimizin yaşadığı handikaplardan dolayı çok zaman kaybediyor. İnsanlar bütün problemlerini Kur’an ile hallettiler.  Şunun bunun adamı değil Kur’an’ın adamı oldular.  Kur’an Mümini Allah’a kul olmaya yöneltir. Dengeli ve olgun şahsiyetler inşa eder. Kur’an dostluk ve kardeşlik inşa eder. Kur’an akıllı insanlara hitap eder. Asla delilerin ve salakların dini değildir. Kur’an insanı, aileyi, milleti var eder. Dost ve düşman açıktır. İslam; aklı, canı, malı, nesli ve dini korur” ifadelerini kullandı.

ahmet-pocanoglu--(2).jpg

KUR’AN’I ANLAMAK İÇİN SÜNNETİ BİLMEK GEREKİYOR

Kur’an’ı anlamak için indiği ortamın bilinmesi gerektiğinin altını çizen Poçanoğlu, “Kur’an’ı anlayabilmek için Peygamberimizin sünnetini bilmek gerekiyor.  Kur’an’ın açıklanabilmesi için sünnetin açıklamalarına gerek vardır. Kur’an’ı anlamamız için gayret etmemiz, Peygamberimizin sünnetinde de Kur’an’ın iniş ortamından da istifade etmemiz gerekiyor” dedi. 
İSMAİL POÇAN / YENİ HABER GAZETESİ