Kuşatma altındaki Duma'da Ramazan Bayramı hazırlıkları

Suriye rejim güçlerinin kuşatması altındaki Duma ilçesinde bulunan kısmen yıkılmış çarşıda, Ramazan Bayramı öncesi hareketlilik görülüyor.
Kuşatma altındaki Duma'da Ramazan Bayramı hazırlıkları

Suriye'nin başkenti Şam'da rejim güçlerinin kuşatması altında olan Duma ilçesindeki merkezi çarşıda, Ramazan Bayramı öncesi hareketlilik yaşanıyor.

Suriyeliler, mayıs ayından bu yana "çatışmasızlık bölgeleri" içerisinde yer alan Duma'daki Doğu Guta'nın en büyük çarşısında imkanları el verdiği ölçüde bayram alışverişi yapıyor. Bir kısmı yıkıma uğrayan çarşının sokaklarında, elbise, ayakkabı ve şekerleme gibi çeşitli ürünlerin yer aldığı tezgahlar bulunuyor.

Enkazın arasında kurulan çarşının görüntüsü, bölgede 6 yıldır devam eden saldırıların "acı yüzünü" de gözler önüne seriyor.

Beşşar Esed yönetimine karşı 2011'de başlatılan gösterilerin de merkezi olan ve birçok kez onlarca kişinin hayatına mal olan saldırılara maruz kalan çarşıda, bayram öncesi daha çok kadın ve çocukların alışveriş yaptığı görülüyor.

Abluka altında geçirilen diğer yıllar gibi bu yıl da Suriyeliler bayramlıklarını ikinci el kıyafet satan tezgahlardan almak zorunda kalıyor.

Beş yıldır abluka altında olan Duma halkı, işlerin durması ve temel ürünlerin dahi girişinde sıkıntı yaşanması nedeniyle zor şartlar altında hayatlarını idame ettiriyor.

AA muhabirine konuşan çarşıdaki satıcılardan Ammar eş-Şami, "Bombardımanların azalması nedeniyle bu ramazan ayı daha iyi geçti ve çarşıda da hareketlilik yaşandı." dedi.

Ateşkesin sürmesi ve ablukanın sona erdirilerek hayatın normale dönmesini ümit ettiğini söyleyen Şami, saldırı korkusu azalınca ailelerin çocuklarıyla çarşıya gelebildiğini ifade etti.

Şami, çarşıdaki birçok satıcının saldırılar nedeniyle kapattıkları dükkanları açtığını, dükkanları bulunmayanların da bölgede tezgahlarını kurduğunu dile getirdi.