Kuşatma altındaki Madaya'da böbrek hastaları yardım bekliyor

Suriye'nin başkenti Şam'ın kuzeybatısındaki Madaya beldesinde böbrek yetmezliği hastaları diyalize giremedikleri için sağlık durumları gün geçtikçe kötüleşiyor.
Kuşatma altındaki Madaya'da böbrek hastaları yardım bekliyor

Temmuz 2015'ten beri Beşşar Esed rejimi ve Hizbullah militanlarının kuşatması altındaki 40 bin nüfuslu Madaya beldesinde, böbrek yetmezliği hastaları ölümle mücadele ediyor.

Kuşatma altında bulunduğundan beri çok sayıda insanın öldüğü Madaya'da, halihazırda 7'si ağır 25 böbrek yetmezliği hastası var. Ancak beldedeki hastanelerde böbrek yetmezliği hastalığı olanlar için hayati önem taşıyan diyaliz makinesi bulunmaması sebebiyle hastaların durumu gittikçe ağırlaşıyor.

AA muhabirine konuşan sağlık durumu ciddi hastalardan Ali Gusun, kendisine 8 hafta önce böbrek yetmezliği teşhisi konulduğunu belirtti.

"O günden bu yana hastalığım gittikçe ağırlaşıyor" diyen Gusun, "Hatta yiyip içemiyorum. Acilen diyaliz makinesine girmem gerekli. Ancak, beldedeki sahra hastanelerinde diyaliz yapılamıyor." ifadelerini kullandı. 

Sağlık görevlisi Abdulvahab Ahmed de Gusun'un durumunun çok ağır olduğunu, yaklaşık 2 haftadır sadece serumla beslendiğini, bunun hastalığı daha da artırdığını ifade etti.

Keskin nişancılar beldeden çıkmak isteyenleri vuruyor

Öte yandan, rejim ve Hizbullah milisleri, yaklaşık 15 aydır kuşatma altında tuttukları Madaya'ya giriş ve çıkışları engellemek için belde etrafına keskin nişancılarını konuşlandırdı.

Keskin nişancılar, Hizbullah militanlarının çevresine mayına döşediği Madaya'dan çıkmak isteyenleri acımasızca vuruyor.