Kütahya ve Bilecik'te binlerce kişi demokrasi nöbetini sürdürüyor

Kütahya ve Bilecik'te binlerce kişi demokrasi nöbetini sürdürüyor

Kütahya ve Bilecik'te Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterileri devam ediyor. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ve diğer siyasilerin çağrısı üzerine, "Demokrasi nöbeti" tutmak için kentin çeşitli noktalarından araçlarla ve yaya olarak binlerce vatandaş ellerinde Türk bayraklarıyla Zafer Meydanı'nda yine akın etti.

Meydanda toplanan vatandaşlar konuşmalar sırasında sık sık, "İdam cezası geri gelsin", "Dik dur eğilme, bu millet seninle" ve "Devlete uzanan eller kırılsın" şeklinde sloganlar attı.

Meydanda kurulan kürsüde AK Parti Kütahya Milletvekilleri Mustafa Şükrü Nazlı ve İshak Gazel, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, AK Parti İl Başkanı Ali Çetinbaş, birer konuşma yaptı. 

 Kütahya Evliya Çelebi Mehter takımı da vatandaşlara eşlik etti.

- Bilecik

Bilecik'te Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimine tepkiler sürüyor.

AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen etkinlikte, bu topraklarda yazılan destanlara 15 Temmuz'un da eklendiğini kaydetti. 

Türkiye'nin tarihinde birçok ihanete şahitlik ettiğini ancak 3 gün önce yaşanan ihanetin hiçbir zaman görülemeyeceğini vurgulayan Eldemir, şöyle konuştu: 

"Bu memleketin vergileriyle, paralarıyla ve hazinesinden yapılan ödemelerle alınan silahları, bu milletin kendisine uzatan alçakları gördü bu topraklar. Onun için bu 15 Temmuz'u hiç unutmayacağız. Milletimiz, ferasetli milletimiz, basiretli milletimiz her zaman olduğu gibi "Onların topu, tankı, füzesi ve uçağı olsun, bize Allah yeter" dedi. Hiç tereddütünüz olmasın bu kalleş canilerin hesabı fitil fitil burunlarından getirilecek. Milletvekillerin başına bombalar ve mermiler yağdıran, masum insanları katleden tanklarının altında çiğneyen bu kalleşlere hesap sorulacak. Bundan hiç şüpheniz olmasın. Bizim tek ordumuz var. Türk Silahlı Kuvvetler onunda başkomutanı Recep Tayyip Erdoğan'dır." 

Belediye Başkanı Selim Yağcı da üç gündür Türkiye'nin geleceğini karartmak isteyen kötü emel sahiplerinin gündemi işgal ettiğine işaret ederek, "Biz öyle bir milletiz ki birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz zaman ve başımızda da liderimizi bulduğumuz zaman kıtalara sığmayız, taşarız. Bu millet liderini bulmuş, arkasından inançlı, saf tutmuş, her şeyi göze almış ve gelecek içinde varlığını ortaya koymuş bir millet var. İşte Recep Tayyip Erdoğan önderliğindeki gelişen, değişen yeni Türkiye'den birileri rahatsız oluyor." diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Bilecik Belediyesi Mehteran takımı sahne aldı.

Öte yandan, Bozüyük ilçesinde de Cumhuriyet Meydanı'nda Kur'an-ı Kerim ve mevlit okutuldu.

Kaymakam Köksal Şakalar da 15 Temmuz'da aklını, vicdanını hırsına kaptırmış canilerin sivil halka kalleşçe yürüdüğünü kaydetti.