Kutlu direniş sürüyor

Türkiye’ye yapılan hain darbe girişimi sonrası meydanlara inen halkın kutlu direnişi sürüyor. Mevlana Meydanı’nda nöbet bekleyen vatandaşların sayısı her geçen gün artıyor.
Kutlu direniş sürüyor

“turk-milleti-baskiya-gelemez”.jpg

“TÜRK MİLLETİ BASKIYA GELEMEZ”

“Fetullah Gülen örgütünün darbesi Reis’i Cumhur’a yapıldı diyorlar ama bu sadece reisimize yapılmadı. Tüm Türk halkına yapılmış darbeydi” diyen İsmail Kaya,  “Eğer bu darbe başarılı olsaydı şuan Suriye’den farkımız olmazdı. Çok şükür bu darbe girişimi bir sonuç almadı ve püskürtüldü. Şuan bir daha böyle olayların yaşanmaması için dua ediyoruz. Ben bir Kürt olarak vatanımı milletimin her zaman yanındayım. Reis’i Cumhur’umuzun yanındayım. Bunların tekrar yaşanmaması için elimizden geleni yapacağız. Meydanlarda olmaya devam edeceğiz. Biz birlik olmasaydık şuan evlerimizden dışarı çıkamayacaktık. Çok zorlu bir hayat bizi bekleyecekti. Tüm dünya ülkeleri Türkiye’yi tebrik ediyor. Milletimizin tankların önüne atlamasını şaşkınlık içinde konuşuyorlar. Bile bile ölüme gittiğimizi konuşuyorlar. Biliyorlar ki Türk milleti baskıya gelemez. Türkiye’yi elleri altına almak istiyorlar. Biz buna izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

“artik-daha-bilincliyiz”.jpg

“ARTIK DAHA BİLİNÇLİYİZ”

FETÖ’nün böyle bir darbe girişiminde bulunacağını daha önceden tahmin ettiklerini ifade eden Ramazan Gönen, “Bu örgütün kuruluşu 40-45 yıl öncesine dayanıyor. Biz çocukken de Türkiye’de önemli bir konumda yer alıyorlardı. Bunların içinden biri olduğunuz zaman polis olmak, öğretmen olmak daha kolay oluyordu. Milletin hakkı yeniyordu. Bu örgütün girişimi çökertildi. Çok iyi oldu. Önceden iletişim zayıftı. Şimdi çok daha kuvvetli. Herkes daha bilinçli. Türkiye’de daha önce gerçekleştirilen darbeleri yaşımızdan dolayı pek bilmiyoruz ama o zamanki iletişimsizlikten dolayı hainler emellerini kolayca gerçekleştirmiş. Şuan halkımızın birleşmesiyle bunu gerçekleştiremediler. İnşallah bu beladan kurtuluruz da hem milletimiz kurtulur hem de işlerimiz ve ekonomimiz daha iyi olur” dedi.

“bu-hainleri-engelleyecegiz”.jpg

“BU HAİNLERİ ENGELLEYECEĞİZ”

“Türkiye’de darbe yapmak istediler ancak Allah bunlara fırsat vermedi” diyen Osman Aytop, “Biz Türk halkı olarak artık uyandık. Bu hainleri elimizden geldiği kadar engellemeye devam edeceğiz. Milletimiz Reis’inin arkasında durdu. Bizler de Mevlana Meydanı’nda nöbetteyiz. Göreve devam ediyoruz. İnşallah bu darbecilerin sonu gelir. Biz halk olarak bunların idamını istiyoruz. Sürekli dua ediyoruz. Allah milletimize birlik beraberlik versin. Eskiden Türkiye’de yapılan darbelerde vatandaşlar bu girişimlere göz yummuştu. Ama artık şimdi halk gözünü açtı. O hainler eskiden Türk insanına çok zulüm etmişler. Eziyet yapmışlar. Şimdi bu darbe girişimde bulunan ve tutuklananlar aynı eziyetleri kendileri görüyorlar. Bu şerefsizlerin arkasında Amerika var. Umarım Amerika bize bu örgütün lideri Fetullah Gülen’i teslim eder de biz de Türkiye olarak gerekeni yaparız” şeklinde konuştu.

“turk-oldugum-icin-cok-gururluyum”.jpg

“TÜRK OLDUĞUM İÇİN ÇOK GURURLUYUM”

Bir Türk vatandaşı olarak çok gururlu ve sevinçli olduğunu söyleyen Ali Kuyubaşı, “Halkın bu denli kenetlenmesi çok gurur verici bir olay. 2000’li yıllardan önce halkımızda pek fazla bütünlük yoktu. Ayrışmalar çoktu. Ama yaklaşık 15 yıldır Türk insanı daha bilinçli. Reisimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın da bu birleşimde etkisi çok büyüktür. Bana göre Türkiye şuanda birliktelik noktasında dünyanın tek ülkesi. İslam dünyasının lideri olmaya devam ediyor. İnşallah uzun yıllar da bu şekilde sürer. Allah utandırmasın. 15 Temmuz Gecesi darbe girişimi haberini aldığımızda moralimiz bozuldu ama kuşkuya kapılmadım. Milletimizin bunun üstesinden geleceğini biliyordum” ifadelerini kullandı.

“inananlar-zaferi-gogusledi”.jpg

“İNANANLAR ZAFERİ GÖĞÜSLEDİ”

Darbe girişimi başarısız oldu ve halk galip çıktı diyen Murat Yarın, “İnananlar zaferi göğüsledi. Hala da meydanlarda direniyoruz. Bunlar tek tek temizlenene kadar da davamızdan vazgeçmeyeceğiz. 80 darbesini çocuk olduğum için pek hatırlamıyorum ama aklımda kalan o zamanlar iletişim ağı çok zayıftı. Tek kanal, tek radyo vardı. Şimdi hem teknoloji gelişti hem de sınırsız iletişim araçlarına sahibiz. Bunlar sayesinde haberleşerek birleştik ve darbeyi püskürtmeyi başardık. Eğer yine teknolojimiz eskisi gibi kötü olsaydı bu hainler darbeyi başaramasalar bile çok daha fazla şehit verirdik diye düşünüyorum. Bugün bu meydanlarda toplanmamızın sebebi siyasi bir şey değildir. Tamamen güzel bir şekilde milliyetçilik örneği sergiliyoruz burada. Her partiye mensup kardeşimiz yanımızda. Onlarla beraber vatanımızın nöbetini tutuyoruz. Bu darbecilerin zeka seviyeleri yerlerde. Gözleri sadece yapmak istedikleri hedefi görüyor. Bu milletin aklını cesaretini hesaplayamamışlar” dedi.

“vatan-sevgisi-imandandir”.jpg

“VATAN SEVGİSİ İMANDANDIR”

Vatanın birliğinin, bütünlüğünün bölünemeyeceğini söyleyen Lütfi Tozlu, “Halkımız bu nöbeti devam ettirecektir. Bu Fetullahçı terör örgütü amacına ulaşamayacak. Allah bizimle beraber. Çünkü vatan sevgisi imandandır. Bu adamlar biz hocayız, ibadet ediyoruz falan diyerek yıllarca insanları kandırdılar. Bunlar bir oyun, bir tuzak kurdular ama tuzakları başına yıkıldı. Merhum Adnan Menderes’i astıklarında dedelerimiz meydanlara inmeyip başbakanımıza sahip çıkmamıştı. Bizler atalarımızın düştüğü hataya düşmeyeceğiz. Elhamdülillah buradayız. Dimdik ayaktayız. Allah bizimledir” ifadelerini kullandı.