“Kutlu direnişe devam edeceğiz”

“Kutlu direnişe devam edeceğiz”

Halkın kutlu direnişine AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız da ortak oldu. 15 Temmuz’da FETÖ tarafından gerçekleştirilen darbe girişimine tepki göstermek için Mevlana Meydanı’nda nöbet tutan vatandaşların arasına katılan Altunyaldız, sular durulana kadar kutlu direnişin devam edeceğini söyledi.

SABAH KALKIP DARBE YAPMA DÖNEMİ BİTTİ

Günlerce uykusuz kalarak meydanlarda direnişe devam eden halka teşekkür ederek açıklamalarına başlayan AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, “Milletimize yürekten teşekkür ediyorum. Kahraman, vefalı, yürekli ve gerçekten Cumhuriyetine, Cumhurbaşkanına, Başkumandanına, temel hak ve özgürlüklerine ve istiklaline sahip çıkan milletimiz bu girişime dur demiştir. Milletimiz, ülke savunması için kendilerine teslim edilen silahları yine milletine çeviren hainlere alçaklara ve teröristlere karşı göğsünü siper ederek bu darbe girişimini durdurmuştur. Bu tarihi bir öneme sahiptir. Türkiye’de herkes, artık eski Türkiye’nin olmadığını, ülkemizin değiştiğini, bireylerin hem tek tek hem de toplumsal bir hareket halinde artık milli iradesine sahip çıkma noktasında olgunluğunu göstermiştir. Darbeciler şunu bilmelidir ki artık sabah kalkıp darbe yapma dönemi bitmiştir. Sabah kalkıp millet iradesini askıya alma dönemi bitmiştir. Biz milletvekilleri olarak, meclisi sabaha kadar çalıştırma iradesini milletimizin ortaya koyduğu yürekten cesaretten ve gerçekten millet olma bilincinden edinerek o gün ayakta kaldık. Tepemize bombalar yağdırdılar ama meclisi sabaha kadar çalıştırmaya devam ettik. Ya istiklal ya ölüm, ya demokrasi ya ölüm dedik. Dolayısıyla Türk demokrasisi kesintiye uğratılmayacak kadar sahiplenilmiştir artık. Türkiye, önümüzdeki dönem için bu millet iradesine sahiplik konusunda Allah’a şükür çok önemli bir irade ortaya koymuştur” dedi.

altunyaldiz--(2).jpg

Mevlana Meydanı’nda halkın kutlu direnişine ortak olan AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, Ravza Vakfı’nın standına gelerek vakıf görevlileriyle birlikte vatandaşa çorba dağıttı.

MEDYA ÖNEMLİ BİR SINAV VERDİ

Darbe girişimi sürecinde medyanın çok önemli bir sınav verdiğine dikkat çeken Altunyaldız, “Tüm medya kesimlerini, tüm medya kuruluşlarını ve her bir medya temsilcimizi yürekten kutluyorum. Büyük bir medya ahlakıyla, yayın ahlakıyla ve millete inanç sorumluluğuyla yayın yapmışlardır. Tüm STK’lar millet iradesine sahip çıkmıştır. Güvenlik güçlerimiz yani emniyet güçlerimiz milletimize sahip çıkmıştır. Üzerinde sadece üniforma taşıma dışında Türk askeri asla olamayan o yüreği taşıyamayan kendilerini sadece ve sadece terörist olarak adlandırabileceğimiz bir grupla TSK’ları ayırt etmemiz ve TSK’ları yüreğimize, bağrımıza basmaya devam etmemiz gerekiyor. Bu çok önemli bir husus. Bunun sonunda demokrasiye sahip çıkmaya ve özellikle bu işin önümüzdeki nesillerde unutulmayacak bir şekilde hatıralarda yaşaması için meydanlarda olmaya devam ediyoruz. Demokrasiye, millet iradesine sahip çıkmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

KİMSE MİLLETİN İSTİKLALİNE KAST EDEMEYECEK

Mevlana Meydanı’nın da bu aşamada son derece önemli bir sınav verdiğini söyleyen Milletvekili Ziya Altunyaldız, “Halkımız bu demokrasi bayramını tüm kesimleriyle hakkıyla yaşıyor. Partisine, görüşüne bakmadan tüm kesim burada. Herkes millet olma bilinciyle burada. Sabaha kadar milli iradenin bayrağını taşımak için burada. Bu atmosferde Konyalı olmaktan gurur duymamak mümkün değil. Buradaki gençleri, çocukları, anneleri, bacıları, 70 yaşındaki nineleri gördükçe duygulanıyoruz. Sabahlara kadar burada durabilecek kararlılıktalar ve gerçekten o aşka, şevke sahipler. Şunu ifade etmek istiyorum ki bundan sonra Türkiye artık çok daha farklı bir dönem yaşayacak. Birlikteliğin ruhunu yaşayacak. Bugüne kadar inşa ettiği kurumlarıyla gelecekte küresel güç olma yolunda çok daha emin adımlarla yürüyecek. Millet olma bilinciyle Konya’sıyla, İstanbul’uyla, Ankara’sıyla, Kars’ıyla, Erzurum’uyla yürüyecek. Bundan sonra da kimse inşallah demokrasiye ve milletin istiklaline kast edemeyecek” şeklinde konuştu. 

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ

Kaynak:YENİ HABER