Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Konya'da açılış programı düzenlendi

Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Konya İl Müftülüğünce, açılış programı düzenlendi
Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Konya'da açılış programı düzenlendi
Konya İl Müftülüğünce, Kutlu Doğum Haftası kapsamında düzenlenecek etkinliklerin açılış programı gerçekleştirildi.

Konya Ticaret Odası Konferans Salonu'ndaki program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam etti.

İl Müftüsü Şükrü Özbuğday, etkinlikte, Kutlu Doğum Haftası'nın, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 1989 yılından itibaren, 14-20 Nisan tarihlerinde çeşitli etkinliklerle kutlandığını söyledi.

Kutlu Doğum Haftası'nın bu yılki temasının, "Peygamberimiz, Din ve Samimiyet" olarak belirlendiğini ifade eden Özbuğday, samimiyetin insan hayatının her alanında önemli bir yere sahip olduğunu belirtti.

Bu kavramın, anlam dünyasında ihlas, doğruluk, dürüstlük, güven, sadakat gibi kavramlarla çok yakın bir bağının olduğunu dile getiren Özbuğday, "İhlas ve samimiyet, dinin özünü oluşturuyor. Samimiyet, Allah'a, Kur'an-ı Kerim'e ve Hz. Muhammed'e bağlılıkla sağlanabilir. Kutlu Doğum Haftası'nın samimi olmaya, birlik ve beraberliğimize vesile olmasını diliyorum" diye konuştu.

Kent genelinde gerçekleştirilen müftüler arası hutbe yarışmasında dereceye girenlere ödüllerinin verildiği program, İl Müftüsü Özbuğday'ın protokol üyelerini gül verdi.

Etkinlikte İl Müftülüğü Türk Tasavvuf Musikisi Korosu ilahiler söyledi. 

Programa, Konya Valisi Muammer Erol, Karatay Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Selçuklu Kaymakamı Sabit Kaya ve çok sayıda davetli katıldı.