Hamdi Bağcı

Hamdi Bağcı

Kutlu Doğumdan Kutlu Çağ Çıkarmak

Kutlu Doğumdan Kutlu Çağ Çıkarmak

Dışarıda şakır bereket yağıyor, müthiş bir tabiat kokusunu içime çekiyorum, Peygamber Efendimizi düşünüyorum. Ekrem Dumanlı dün Zaman Gazetesinde müthiş bir yazı yazmış, onu okudum, Çağımızın önemli Kâmili Mürşitlerinden Yahyalılı Ali Ramazan Dinç Hoca Efendinin Peygamber Efendimizi sevmek ile ilgili yazdığı bir makaleyi okuyorum… 

İçimde hem müthiş bir bağlılık ve Peygamber Efendimize karşı özlem ile oluşmuş ateş, hem de bu bağlılığımı ve sevgimi hafife alan bir türlü Zişan Efendimize layık ümmet olamamanın vermiş olduğu eziklik, burukluk…

Zor tabi, zorluğundan öte bizim gibi günlük hayatının büyük bir bölümü günah olan insanlar için belki de imkânsız. Peygamberimiz Hz. Muhammet Mustafa (SAV)’ya âşık olmak Rabbimize iyi kul olmaktan geçer. Rabbimiz (C.C.) Nisa Süresi 80. ayette “Kim Peygamber’e itaat ederse, şüphesiz Allah’a (C.C.) itaat etmiş olur.” Buyuruyor. Neticede yol bir.

Neyse biz asıl konumuza dönelim, Kutlu Doğum kutlu çağ çıkarmak mümkün mü? Zor olduğunuz biliyorum ama ben imkânsız olmadığını düşünüyorum. Öncelikle şunu belirteyim Diyanet İşleri Başkanlığımızı bu doğrultuda kutluyorum, zira Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamında ortaya koydukları vizyon, siyasetçilerimizi bir potada buluşturma, Diyarbakır Ziyareti bütün bunlarla birlikte ‘Hz. Peygamber ve İnsan Onuru’ temasının bu yıl etkinlikler için seçilmesi bile gerçekten çok önemlidir.

Yine bununla birlikte şunu da ifade edeyim Meram Belediyesinin etkinlikleri de birbirinden güzeldi. Son programda bugün Konevi Kültür Merkezinde saat 20.00’da yapılacak. Hakikaten güzel bir programla bu yıl ki etkinlikler tamamlanacak. Türkiye Mevlithanlar Cemiyetinin tertip ettiği Mevlit Programı var bugün ve tabi program ücretsiz ve herkese açık…

Zaten bilemiyorum ama Süleyman Çelebinin Mevlit’i Şerifindeki Veladet Bahri gibi Peygamber Efendimiz (S.A.V)’in doğumunu anlatan bir şiir daha yazılmamış gibi gelir bana. Bu gün akşam sizlere özellikle bu Mevlit Programını da tavsiye etmek istiyorum.

Bütün bunlarla birlikte benim bu haftada en fazla memnun kaldığım Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Lideri Devlet Bahçelinin Diyanet İşleri Başkanlığımızın düzenlemiş olduğu Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin açılış programında yapmış oldukları konuşmalardır.

Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması zaten mükemmeldi. Özellikle “biz attığımız her adımda, yaptığımız her işte temel kaynak olarak Peygamber Efendimizin Sünnetleri ve Kuran’ı Kerim’i” ölçü alıyoruz demesi, Kevser Suresi’nin tefsiri düzeyinde müthiş bir şekilde ırkçılığın kesin reddinin dinimizde ne şekilde var olduğunu anlatması gerçekten önemliydi.

Diğer taraftan ise bakınız eskiden olsa CHP’liler bu tür programlara karşı olurlar ve bu programları gericilik, softalık gibi saçma sapan insanlık suçu ifadelerle aşağılarlardı. Ama bu toplantıya Deniz Baykal ile başlayan katılma süreci CHP’de devam ediyor. Buraya kendilerince oy devşirme merkezli de yaklaşsalar, “dindar insanları aşağılamayı bıraktık” mesajı verdiklerini de düşünseler, ben CHP Liderinin Kutlu Doğum programına en azından kendisini katılmak zorunda hissetmesinin önemli olduğunu düşünüyorum. Bu ülkemizde gelinen mesafeyi Elhamdülillah net göstermektedir.

Buradan MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli’ye küçük bir çağrıda bulunmak istiyoruz. Sayın Bahçeli biz bu çağın Kutlu Doğum’un yansıdığı kutlu bir çağ olmasını istiyoruz ve sizinle de çok ayrı bir noktada olduğumuzu düşünmüyoruz. Buna gerekçemizde sizin Diyanet İşleri Başkanlığımızın düzenlediği gecede yapmış olduğunuz konuşmadır… Ricamız, biz sizi hep böyle görmek istiyoruz. Türkiye’nin de, dünyanın da bu buhrandan çıkış yolu bu yoldur çünkü… Sözümüzü de dün Yeni Şafak Gazetesinde yer alan Salih Tuna’ın Sayın Bahçeli’ye hitaben yazdığı ifadelerle bitirelim: “Bu güzel sözleri söyleyen bir lider 'vur de vuralım, öl de ölelim' diyenlere, 'onun da zamanı gelecek, merak etmeyin' artık demez.

Ya?

'İslam'ı öyle yaşayın ki sizi öldürmeye gelen sizde dirilsin' der.

Beklentimiz işte bu kadar basit…" Unutmayın Kutlu Doğum’dan kutlu çağ çıkarmanın yolu işte burada gizli… Hepimize bu kutlu hayata kavuşmayı diliyorum…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hamdi Bağcı Arşivi
SON YAZILAR