Kutsal topraklarda ‘FETÖ’ lobisi

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi ve Türkiye’deki gelişmeler hacı adaylarının da gündemi oldu.
Kutsal topraklarda ‘FETÖ’ lobisi

15 Temmuz’daki hain darbe girişimimin ardından birçok ülkede Türkiye’yi karalama kampanyası başlattı. Örgütün, kara propagandası kutsal topraklara kadar uzandı. Türk hacı adayları, örgütün yalanları nedeniyle yanlış bilgilendirilen yabancı hacı adaylarıyla karşılaştıklarını ve “Türkiye’de katliam yapıldı” gibi yalanlara inananların bile bulunduğunu anlattı.

BEDDUA EDENLER BİLE VAR
Mekke’de bulunan Televizyoncu Bekir Develi, bazı yabancı hacı adaylarının nasıl yanıltıldığını sosyal medyadan anlattı: “Dünyanın dört bir yanından Müslümanlarla sohbet ettim. Bir Pakistanlı ciddi ciddi “Tayyip Erdoğan neden 100 bin kişiyi katletti” diye sordu.

Bir Kırgız işin aslını izah etmeye çalışan Kenan Alpay abiye “Sen yalancısın ve sanki MİT’çi ağzıyla konuşuyorsun” dedi. Hatta tavaf yaparken Eyüp Gökhan kardeşim Türkiye’den bir hanımın bağıra bağıra “Allah’ım Tayyip’in belasını ver” dediğini duymuş. Anlaşılan o ki FETÖ yurtdışında tezvirat yapma konusunda epey yol almış.”

HER DİLDE VİDEO
Develi,  bu tür algı operasyonlarına karşı bir de öneri getirdi, “Hiç vakit kaybetmeden her dilde videolar ve görseller aracılığı ile özellikle İslam ülkelerindeki kardeşlerimize ulaşmamız gerek” dedi.


Gazeteci Eyüp Gökhan Özekin ise , lobi faaliyetlerinde çok az sayıda yabancının etkilendiğini belirterek, “Burada ‘Türküz’ deyince 10 kişiden 9’u ‘Oo maşaallah Erdoğaan’ diyor. Soğuk duran 1’i çıkıyor, biraz deşince Gülenistlerle konuşmuş çıkıyor” dedi.  Karar’ın ulaştığı bazı hacı adayları da FETÖ’nün propagandası nedeniyle Türkiye ve Cumharbaşkanı Erdoğan’la ilgili önyargılı hacı adaylarını ikna etmeye çalıştıklarını dile getirdi.

ARAFAT YOLCULUĞU BUGÜN BAŞLIYOR
Hacı adayları, haccın en önemli rükünlerinden biri olan Arafat’a bugün çıkacak. Hacı adayları, Arafat’ta vakfeye durduktan sonra Mina ve Müzdelife’deki görevlerini yerine getirip, 24 saati burada geçirecek. Hacı adayları şeytan taşladıktan sonra kurbanlarını kesip vazifelerini ifa edecek.

HAC’DAN ÖNCE SON CUMA NAMAZI
Kutsal topraklardaki hacı adayları, Arafat’a çıkmadan önce son cuma namazını Harem-i Şerif’te kıldı. Hacı adayları sabah namazından itibaren Kabe’ye doğru yürüyüşe çıktı. Sokaklarda insan selini andıran görüntüler oluşurken, hasta ve yaşlı hacı adayları tekerlekli sandalyelerle taşındı.

Harem-i Şerif’e ulaşamayan hacı adayları seccadelerini yola sererek namaz kıldı. Cuma namazında Müslüman ülkelerdeki huzur ve barışın sağlanması için dua edildi. Öte yandan Suudi Arabistan’ın 4 yıl önce Kabe’yi genişletme çalışmalarında söktüğü 5 asırlık Osmanlı revaklarının mermer sütunları yeniden yerlerine konuldu.

Kaynak: Karar