Kütükcü: “Konya Tarım Fuarı, Türk sanayisinin gururu haline gelmiştir”

Kütükcü: “Konya Tarım Fuarı, Türk sanayisinin gururu haline gelmiştir”

Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, yönetim kurulu üyeleri ve TARMAKBİR (Türk Tarım Alet ve Makineleri İmalatçıları Birliği) Başkanı Şenol Önal ile birlikte Konya Tarım Fuarı’nda stant açan firmaları ziyaret etti. Firmaları tebrik eden Başkan Kütükcü, Konya Uluslararası Tarım Fuarı’nın Türk sanayisinin gururu haline geldiğini vurgulayarak Konya’ya uluslararası bir fuar merkezi kazandıran Konya Ticaret Odası’na ve TÜYAP’a teşekkür etti.

Her geçen yıl büyüyen ve sektöründe Avrasya’nın en büyük fuarı haline gelen Konya Tarım Fuarı’na gösterilen ilginin memnuniyet verici olduğunu kaydeden Başkan Kütükcü, ziyaretlerde Konya’nın sektördeki liderliğine dikkat çekerek, “Konya’nın sanayide aldığı yol, Anadolu insanının yüksek girişimci ruhunu ortaya koymaktadır. Biz inanıyoruz ki, inanç ve azimden beslenen bu girişimci ruh, Konya’yı daha güzel yarınlara taşıyacaktır” dedi.

Kütükcü’den teşekkür

Konya Sanayi Odası olarak Konya’da düzenlenen tüm fuarlara destek verdiklerini ve bu desteğin de artarak devam edeceğini bildiren Kütükcü, yüzde 65 pazar payı ile Türkiye tarım alet ve makineleri sektörünün en güçlü aktörü haline gelen Konya’nın büyümesine katkı veren tüm sanayicilere, Konya’ya uluslararası bir fuar merkezi kazandıran Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk ve yönetim kuruluna da Konya sanayisi adına teşekkür etti.

Hedef; Marmara Havzası

Açıklamasında Konya’nın gelişen sanayisine dikkat çeken Kütükcü, “Konya, bugün üretim kalitesi ve yatırım iştahı ile Türkiye’nin en önde gelen sanayi merkezleri arasında yer almaktadır. Artık dünya standartlarında üretim yapan, kendi sektöründeki uluslararası rakipleriyle aynı masaya oturan, iddia sahibi bir sanayi şehri kimliğine kavuştuk.  Hedefimiz Konya’nın rekabet gücünü ve yaşanabilirliğini de geliştirerek Marmara havzasının alternatifi haline gelmek. İnşallah Konya, üretim kalitesiyle, gelişen lojistik avantajlarıyla ve uluslararası fuarların yoğunlaşmasıyla bu yolu çok daha hızlı kat edecektir” ifadelerini kullandı. KSO Başkanı Kütükcü’nün Tarım Fuarı ziyaretine yönetim kurulu üyeleri Mustafa Lamcı ve Mehmet Ali Acar ile meclis üyeleri Ömeril Faruk Keresteci ve Celalettin Kanat da katıldı.