Kut'ül Amare Zaferi'nin komutanı mezarı başında anıldı

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı, Kutül Amare'nin 100. yılında, zaferin komutanı Halil Paşa'yı Yahya Efendi Türbesi'nin bahçesindeki mezarı başında andı.
Kut'ül Amare Zaferi'nin komutanı mezarı başında anıldı

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı, Kutül Amare'nin 100. yılında, zaferin komutanıHalil Paşa'yı Yahya Efendi Türbesi'nin bahçesindeki mezarı başında andı.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, il yöneticileri ve İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, Beşiktaş'taki Yahya Efendi Camisinde cuma namazını kıldıktan sonra, Halil Paşa'nın kabrine ziyarette bulunup dua etti.

Temurci, Osmanlı'ya ikinci bir Çanakkale Zaferi'ni yaşatan ordu komutanının kabri şerifinde yüz yıllık maziyi tekrar andıklarını söyleyerek, "Kut'ül Amare, bitti denilen bir imparatorluğun sömürgecilere, emperyalistlere karşı, sadece Türklerin değil, Kürtlerin, Arapların, Acemlerin, bu coğrafyada mezhebine ve meşrebine bakmadan Anadolu'nun, Mezopotamya'nın çocuklarının hep birlikte adaletsizliğe karşı, zulme karşı duruşunun bir zaferiydi" dedi.

"Kut'ül Amare aslında bu coğrafyada yeniden yaşanıyor"

Bu zaferin de önümüzdeki yıllarda tıpkı Çanakkale Zaferi gibi kutlanması gerektiğini vurgulayan Temurci, şunları kaydetti:

"Kut'ül Amare aslında bu coğrafyada yeniden yaşanıyor. Bu bölgeyi bölmek, parçalamak, kardeşi kardeşe düşman etmek isteyenler bugün de bu coğrafyanın kaynaklarını, imkanlarını sömürme adına yeni planlar yapıyor. Ama Rabbimize hamdolsun, Türkiye Cumhuriyeti yeniden dirilişin ve bu coğrafyada ümmeti tekrar bu anlamda birlik, kardeşlik etrafında birleştirmenin adı olma yolunda ilerliyor. Onun için Kut'ül Amare Zaferi bütün bu coğrafyaya kutlu, mübarek olsun. Burada Halil Paşamızı anarken bu vesileyle tüm şehitlerimizi, tüm gazilerimizi de rahmetle, minnetle şükranla anıyoruz."