Kütüphane ve Kompakt Arşiv Sistemleri

Kütüphane ve Kompakt Arşiv Sistemleri

Son yıllara kadar özel ve kamu kurumlarında daha çok ahşap dosya dolapları, arşiv dolapları, ahşap kitaplıklar kullanılırdı. Bu dolaplar bir süre kullanıldıktan sonra yıpranmaya ve eskimeye başlar, işlevlerini de tam olarak yerine getiremezdi. Kırık dökük, renkleri solmuş dolaplarda yıpranmış dosyalar, eskimiş kitaplar görmek olağan hale gelmişti. Şimdi ise çelik dolaplar, çelik kitaplıklar tercih ediliyor ve işyerleri çağdaş bir görünüm kazanıyor. Özellikle arşiv odalarında bulunan arşiv odasının her zaman temiz ve düzenli olmasını sağlıyor. Sağlam ve dayanıklı dolaplar yıllarca sorunsuz kullanılabiliyor.

Kompakt arşiv sistemleri en çok da alan tasarrufu sağladığı için tercih ediliyor. Aynı arşiv odasında kompakt arşiv sistemleriyle iki kat fazla malzeme depolanabiliyor. Raylar üzerinde hareket ederek birbirinden ayrılan ve tekrar birleşen dolaplarda aranan dosya ve evraklar da çok kısa sürede bulunuyor. Böylece işler aksamadan hızlıca tamamlanıyor. Ayrıca kompakt sistemlerde dolaplarda kauçuk contalar bulunuyor ve dolap içlerine toz girmesi önleniyor. İşletme ve kurumların arşiv odaları artık çok daha modern ve estetiktir.

Bunun yanında okullarda, üniversitelerde, şehir kütüphanelerinde ve hatta evlerde bile daha dayanıklı, sağlam ve estetik olan çelik kullanılıyor. Raf yükseklikleri ayarlanabilen kitaplıklarda her ebattaki kitaplar rahatlıkla yerleştirilebiliyor. Çelik kitaplıklar tekli, ikili, üçlü veya duvardan duvara monte edilen modellerde imal ediliyor. Ayrıca kullanım alanı dar olan mekânlarda çift yönlü kitaplıklarla iki kat fazla kitabın depolanması sağlanıyor. Çelik arşiv sistemleri ve kütüphane sistemleri istenen her ölçüde ve renkte yapılabiliyor. Elektrostatik toz boyalı olan dolaplar paslanma yapmıyor ve temizliği kolay oluyor.

Ceylan çelik olarak işletme ve kurumların her türlü çelik dolap, arşiv sistemi ve kütüphane sistemi ihtiyaçlarına uygun çözümler sunuyoruz. Mekânın ölçülerini alıyor ve bu ölçülere uygun ölçülerle imalat yapıyoruz. Yurdun her yerinden dolap siparişi alıyoruz. Dolaplar, arşiv sistemleri ve kütüphane sistemleri demonte olarak yapılıyor. Ambalaj içinde montaj için gerekli malzemeler de bulunuyor. Sistemlerin kurulumları on derece kolay oluyor. Her türlü çelik dolap ihtiyaçlarınız için ceylan çelik firması olarak hizmetinizdeyiz. Kaliteli imalat, ekonomik fiyatlar ve zamanında teslimatla firmamız sektörün en güçlü firmalarından biridir.