Kuveyt Türk Konya’ya ilkleri yaşatıyor

Kuveyt Türk Genel Müdür Yardımcısı İrfan Yılmaz Konya Dedeman Otel'de düzenlediği basın toplantısında, Kuveyt Türk'ün Konya'da açtığı Arge merkezi hakkında bilgi verdi.
Kuveyt Türk Konya’ya ilkleri yaşatıyor

Türkiye’nin T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından tescilli iki Ar-Ge merkezine sahip tek bankası Kuveyt Türk, teknolojiye yaptığı yatırımlar ve inovasyona verdiği değerle katılım bankacılığını çok daha ileriye taşıyor.  Bankacılık sektörünü yeniliklerle tanıştıran Kuveyt Türk, Konya Ar-Ge Merkezi’nde Anadolu’dan istihdam ettiği mühendislerin geliştirdiği akıllı ve tamamen dijital bankacılık uygulamaları ile Türkiye ekonomisine ve sektöre değer katıyor.  Kuveyt Türk, Kocaeli ve Konya’da bulunan Ar-Ge merkezlerinde nitelikli ürün üretme anlayışıyla yürüttüğü çalışmalarla istihdama katkı, ekonomiye katma değer sağlıyor. Kuveyt Türk, Ar-Ge merkezindeki tamamen yerli mühendisler tarafından geliştirilen BOA Bankacılık Platformu ile hizmet ve işleyiş kalitesini artırarak hem kendi bünyesindeki çalışanlarına hem de müşterilerine operasyonel kolaylıklar sunuyor. Bu platform ile şube, mobil şube, internet şube, ATM, XTM, debit kart, sanal POS ve benzeri birçok dijital uygulama kanalını da doğal olarak destekliyor.

“ALTERNATİF DAĞITIM KANALLARINA YÖNELİK TEKNOLOJİLER GELİŞTİRİYORUZ”

Kuveyt Türk’ün inovatif çalışmalarını değerlendiren Bankacılık Servis Grubundan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İrfan Yılmaz, “Teknolojiyi rekabet avantajına çevirmek için Ar-Ge ve inovasyonun ne kadar önemli olduğunun bilinciyle iki Ar-Ge merkezimizde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ortaya koyduğumuz projelerle bankacılık sektörünü yeniliklerle tanıştırırken bir yandan da müşterilerimize sunduğumuz ürün kalitesi ve standartlarının yükseltilmesi, verimliliğin artırılması için çalışıyoruz. Kuveyt Türk olarak inovatif bir yaklaşımla alternatif dağıtım kanallarına yönelik yeni teknolojiler geliştiriyor, yatırımlar yapıyoruz. Bu anlamda Konya’da bulunan ikinci Ar-Ge merkezimizin projeleri büyük önem teşkil ediyor. Bugün en rekabetçi iller arasında yer alan Konya’da 16 Ar-Ge merkezi bulunuyor ve burada geliştirilen ileri teknoloji ülkemizin geleceğini şekillendiriyor. Kuveyt Türk olarak Konya’daki merkezimizle geleceğin inşasına destek olmak, Türkiye ekonomisine ve istihdama katkı sağlamak bizi çok heyecanlandırıyor” dedi.

“BİLGİYİ VE TEKNOLOJİYİ ANADOLU’YA TAŞIYORUZ”

Kuveyt Türk Ar-Ge ve Kurumsal Mimari Müdürü Ökkeş Emin Balçiçek ise Konya Ar-Ge Merkezi’nin başarılarının altını çizerek, “Teşvikleri, bilgi ve teknoloji kültürümüzü Anadolu’ya aktarmak için sürekli gelişen bir yapıya sahip, üniversiteler şehri Konya’ya bu merkezi açtığımız için çok mutluyuz.  Konya’da geliştirdiğimiz projeleri ürün ve hizmete dönüştürerek hem bankacılık sektörüne hem de ülke ekonomisine değer katmaya devam ediyoruz. Geçtiğimiz yıl tüm bu çalışmalarımız sayesinde 5. Özel Sektör Ar-Ge Merkezleri Zirvesi’nde “En İyi Ar-Ge Merkezi” ödülüne layık görülerek üç yıl üst üste bu önemli ödülün sahibi olduk. İnşallah çok daha büyük başarılar elde edeceğiz” dedi.

İSMAİL KOÇ / YENİ HABER