Kuveyt'in Ankara Büyükelçiliğince resim sergisi

ANKARA (AA) - Kuveyt'in Ankara Büyükelçiliğince, "İnsan Yaratılışı" resim sergisinin açılışı gerçekleştirildi.Kuveyt'in Ankara Büyükelçiliği...
Kuveyt'in Ankara Büyükelçiliğince resim sergisi

ANKARA (AA) - Kuveyt'in Ankara Büyükelçiliğince, "İnsan Yaratılışı" resim sergisinin açılışı gerçekleştirildi.

Kuveyt'in Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Abdulaziz el-Dalah'ın ev sahipliğinde, Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde düzenlenen resepsiyonla açıldı.

Dalah, serginin açılışında yaptığı konuşmada, Ankara’nın diplomasinin kalbi olduğunu belirterek, "Kuveytli sanatçılar bir hafta boyunca Ankara’da harika eserlerini tanıtacaklar." diye konuştu.

Büyükelçilik olarak kültürel ve insani diplomasiye büyük bir önem atfettiklerinin altını çizen Dalah, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz, Kuveyt Büyükelçiliği olarak, bu diplomasinin bir parçası olarak, altı ay boyunca sürecek bir 'Kültür Dönemi' organize ediyoruz. Bu çerçevede Kuveytli müzisyenler, sanatçılar, akademisyenler ve aşçılar yeteneklerini ve zevklerini Ankara’ya getirecek ve Türk halkına sergileyecekler."

Eski Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un bu mekanda "menfur" bir saldırıya uğradığını hatırlatan Aldalah, Karlov'un anısına bu mekanı özellikle seçtiklerini belirtti.

Dalah, serginin altı ay sürecek "Kültür Dönemi"nin ilk etkinliği olduğunu söyledi.

Sergiye katılan sanatçılar, eserleri hakkında yaptıkları konuşmaların ardından resepsiyon sona erdi.










Kaynak: