Kuvvetli geliyor, şemsiyeleri çıkarın!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Murat Acar, yurt genelinde etkisini sürdürecek yağışlara dikkat çekti. Ayrıca, sıcaklıkların belirgin bir şekilde düşeceğini vurgulayan Acar, yağışların sona ereceği tarihi de paylaştı. İşte fırtına ve sağanak yağışın etkili olacağı bölgeler...
Kuvvetli geliyor, şemsiyeleri çıkarın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Murat Acar, yağışların bu akşam itibariyle etkisini göstermeye başlayacağını belirtti. Acar, "Yarından itibaren batı bölgelerimizi etkisi altına alacak yağışlar genellikle sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde olacak ve özellikle öğleden sonra daha yoğunlaşabilir. Örneğin; yarın sabah saatlerinden itibaren Trakya, İstanbul'un batı kesimi, Çanakkale, Balıkesir ve Bursa çevresinde yerel olarak yoğun yağışlar bekleniyor. Vatandaşlarımız bu duruma dikkat etmelidir" şeklinde konuştu.

YEDİ GÜN BOYUNCA ETKİLİ YAĞIŞ

"Ayrıca hafta sonu kuzey kesimlerden gelecek yeni bir yağışlı sistemle beraber yağışların tüm yurda yayılmasını bekliyoruz" diye konuşan Acar, beklenen yağışların hava sıcaklıklarına etkisine ilişkin, "Hava sıcaklıkları da yağışlarla beraber mevsim normalleri civarına düşeceği ve hissedilir derecede azalacağı tahmin ediliyor. Önümüzdeki hafta ortasına kadar, yani yedi gün boyunca bu yağışların tüm yurtta etkili olmasını bekliyoruz" diye konuştu.

"MARMARA'DA KUVVETLİ RÜZGAR"

Rüzgarların Marmara ve Kuzey Ege olmak üzere kuvvetli olabileceğini söyleyen Acar, "Ancak diğer yerlerde rüzgar güney kesimlerde güney, doğu kesimlerde yine güney ve kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvetle esecek. Rüzgarla ilgili herhangi bir uyarımız yok şimdilik. Yağışlara dikkat etmek lazım. Yağışlar hafta sonu Doğu Akdeniz'de, İç Anadolu'nun doğusunda, Orta ve Doğu Karadeniz'de yerel kuvvetli olma ihtimali var. Vatandaşlarımız Meteoroloji Genel Müdürlüğü’ne ait web sayfası ve mobil uygulamalarda anlık radar ve uydu görüntülerimizden bunu da takip edebilirler" dedi.

DEPREM BÖLGESİNDEN HAVA DURUMU

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 11 ilde yıkıma sebep olan deprem bölgesinde hava durumunu da açıklayan Acar, "Deprem bölgesinde ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde de hava sıcaklıkları düşecek. Mevsim normalleri civarında seyredecek. Güneydoğu Anadolu Bölgesi, deprem bölgesinde de yağışlar sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış şeklinde özellikle hafta sonundan sonra etkili olacak" dedi.

Acar, tatil bölgelerinde beklenen hava durumuna dair, "Tatil bölgelerimizde yarından itibaren özellikle perşembe, cuma ve cumartesi günleri, Ege ve Akdeniz'deki illerimizde ve tatil bölgelerimizde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlara şahit olacağız" cümlelerine yer verdi.

MARMARA YAĞMURA TESLİM

Marmara'da yarın sabah itibari ile yağmurun etkili olacağını söyleyen Acar, şöyle devam etti:

"İç Anadolu Bölgesi cuma gününden itibaren özellikle İç Anadolu Bölgesi'nin doğu ve güneyinde yağışların kuvvetli olma ihtimali var. Bununla ilgili değerlendirmelerimiz devam ediyor. İç Anadolu Bölgesi'nin tamamında yağış bekliyoruz. Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış şeklinde genellikle öğle saatlerinden sonra yerel, kuvvetli olma ihtimali bulunuyor."

Etiketler :