Kuzey Iraklı Türkmen öğrenciler KTO'da

Kuzey Iraklı Türkmen öğrenciler Konya Ticaret Odasını ziyaret etti. Irak’ta Türkçe eğitim veren liselerden mezun olan 25 başarılı Türkmen öğrenci KTO Başkanı Selçuk Öztürk’le görüştü.
Kuzey Iraklı Türkmen öğrenciler KTO'da

Kuzey Irak'ın Türkmeneli bölgesinde yaşayan öğrenciler, Türkmeneli Dernekleri Federasyonu'nun başlattığı "Türkmeneli Eğitimine Destek Projesi" kapsamında Konya'ya geldi. Türkmeneli Dernekleri Federasyonu Genel Sekreteri Dr. Aydın Beyatlı ile beraber, Irak´ta Türkçe eğitim yapan 472 okuldan seçilmiş en başarılı 25 öğrenci ve öğretmenleri, Konya Ticaret Odası’nı ziyaret ederek KTO Başkanı Selçuk Öztürk’le görüştü.

Ziyarette konuşan Türkmeneli Dernekleri Federasyonu Genel Sekreteri Dr. Aydın Beyatlı, “Musul ve Kerkük'te, Türkmenlerin okulunda eğitim gören 150 öğrenci bu yıl mezun oldu. Bu öğrencilerden 25'ini ödüllendirilmek üzere Türkiye'ye getirdik. Ortadoğu bölgesinde kan ve gözyaşı dinmiyor. Kuzey Irak'ta Türkmenlerin yaşadığı bölgelerde eğitim faaliyetleri zor şartlar altında sürdürülmektedir. Biz sadece kendi bölgemizin değil tüm Irak’ın toprak bütünlüğü için başarılı insan yetiştirmeye çalışıyoruz. Bugüne kadar Konya’nın desteği hep bizimle oldu. Irak’ta yaşayan 3 milyon Türkmen adına Konya Ticaret Odası Başkanımıza destekleri için teşekkür ediyorum” dedi.

Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk de “Gönlümüz ve kalbimiz her zaman Kuzey Iraklı soydaşlarımızla birliktedir. Bizim için Konya neyse Musul ve Kerkük de odur. Aynı kadere aynı inanca sahip olduğumuz Türkmen kardeşlerimize her konuda yardımcı olmak bizim için bir görevdir. Deyim yerindeyse Batılı ülkelerle oyun olmuyor. Geldiklerinde gitmiyorlar. Hem Irak hem de Türkiye için Batı’yla olan mücadelemiz hiç bitmeyecek. Bu açıdan Türkmen öğrencilerimizin inat ve sabırla çalışmaları gerekmektedir. Burada bulunan başarılı öğrencilerimiz toplumun geleceğini yönlendirecek kapasiteye sahipler. İdeallerine ulaşmak için çok çalışırlarsa Irak’taki soydaşlarımız daha müreffeh daha güvenlikli bir hayata sahip olabilirler. Bu da hem Irak’ın bütünün hem de tüm dünyanın daha huzurlu yaşamasını sağlayacaktır” şeklinde konuştu.    

kto---turkmen-ogrenci-ziyaret-(3).jpg