Kuzey Irak'ta 3 hedef vuruldu

TSK, Kuzey Irak'ta Avaşin-Basyan ve Hakurk'ta 3 hedefin imha edildiğini açıkladı. Öte yandan Çukurca'daki operasyonda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 188'e ulaşırken, Şemdinli'de de 14 terörist öldürüldü.
Kuzey Irak'ta 3 hedef vuruldu

Genelkurmay Başkanlığınca, Irak'ın kuzeyindeki Avaşin/Basyan ve Hakurk bölgelerine, Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçaklarıyla hava harekatı düzenlendiği, belirlenen 3 hedefin ateş altına alınarak imha edildiği bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, bugün 13.11-15.34 saatleri arasında Irak'ın kuzeyindeki  Avaşin/Basyan ve Hakurk bölgelerine alınan anlık bir istihbaratın değerlendirilmesi sonucu Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçaklarıyla hava harekatı düzenlendi.

Bölgede belirlenen 3 hedef ateş altına alınarak imha edilirken, görevlerini başarıyla icra eden savaş uçakları emniyetle üslerine döndü.

Ayrıca saat 11.00 sıralarında Hakkari'nin Çukurca ilçesi Uzundere bölgesinde Bayraktar silahlı İHA tarafından tespit edilen 2 terörist, yapılan hava taarruzu sonucunda etkisiz hale getirildi.

Çukurca'da terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda, bugüne kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısı 188'e ulaştı. 

- Şemdinli'deki operasyonlar 

Öte yandan Şemdinli'nin Derecik, Yeşilova, Gerdan Tepe ve Başkaya bölgelerinde devam eden operasyonda, şu ana kadar 14 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.