Kuzey Kore’den tarihi adım

Kuzey Kore'nin Cuma gününe kadar sürmesi beklenen Punggye-ri nükleer tesisini yıkım faaliyetlerinin başladığı belirtildi.
Kuzey Kore’den tarihi adım

Kuzey Kore'nin Cuma gününe kadar sürmesi beklenen Punggye-ri nükleer tesisini yıkım faaliyetlerinin başladığı belirtildi. Punggye-ri Kuzey'in seyrek nüfuslu kuzeydoğusundaki dağların derinliklerinde yer alıyor.

Kuzey Kore, Güney Kore ile ilişkilerin iyileştirilmesi yönünde attığı adımlar kapsamında aldığı kararla nükleer Punggye-ri nükleer tesisin yıkımına başladı. Punggye-ri nükleer tesisi bugüne kadar Pyongyang yönetimi tarafından yürütülen 6 nükleer teste ev sahipliği yapmıştı.

Geçtiğimiz günlerde Kuzey Kore'nin daveti üzerine ABD, Rusya, Çin ve İngiltere'den gazeteciler Kuzey Kore'ye gelmişti. Ayrıca Kuzey Kore, Güney Koreli 8 gazeteciye de yıkımı takip etmesi için izin vermişti. Ayrıca nükleer test alanlarının kaldırılmasının, tüm tünellerin patlatma ile çökertilmesi, girişlerin engellenmesi, tüm gözlem tesisleri ve araştırma binalarının kaldırılmasını kapsayacağı şeklinde açıklanmıştı.

İHA