Kuzey Kore'nin serbest bıraktığı 3 Amerikalı ABD'ye vardı

ABD Başkanı Trump ve Başkan Yardımcısı Pence, 3 ABD vatandaşını Washington yakınlarındaki askeri üste karşıladı - Trump, Kuzey Kore lideri Kim'e teşekkür etti
Kuzey Kore'nin serbest bıraktığı 3 Amerikalı ABD'ye vardı

WASHINGTON (AA) - Kuzey Kore'nin serbest bıraktığı üç Amerikalıyı taşıyan uçak, başkent Washington yakınlarında bir askeri üsse indi.

ABD Başkanı Donald Trump, Başkan Yardımcısı Mike Pence ve diğer yetkililer, Kim Dong Chul, Kim Hak Song ve Tony Kim'i Joint Base Andrew Hava Üssü'nde düzenlenen törenle karşıladı.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, ABD vatandaşlarının Walter Reed Ulusal Askeri Tıp Merkezi'nde genel bir muayeneden geçeceği belirtildi.

Trump, karşılama töreninde yaptığı konuşmada, üç Amerikalının serbest bırakılmasından dolayı Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'a teşekkür ederek Kim'in Kore Yarımadası'nın nükleer silahlardan arındırılması konusunda anlaşmaya varmak istediğine inandığını ifade etti.

Donald Trump, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile yapacağı görüşme için Kuzey-Güney Kore sınırındaki askerden arındırılmış bölgenin (DMZ) elendiğini duyurmuş, Kim ile görüşeceği yeri 3 gün içinde açıklayacağını söylemişti.




Kaynak: