KYK'dan 'doğalgaz kaçağı iddiaları'na ilişkin açıklama

Sakarya Kız Öğrenci Yurdunda doğalgaz kaçağı iddialarına ilişkin "Yurt idaresinin her türlü garanti vermesine rağmen art niyetli olarak öğrencileri korkutmak amacında oldukları ortaya çıkan 8 öğrenci yurttan geçici olarak uzaklaştırılmıştır" denildi.
KYK'dan 'doğalgaz kaçağı iddiaları'na ilişkin açıklama

Kredi ve Yurtlar Kurumunca (KYK), Sakarya Kız Öğrenci Yurdunda doğalgaz kaçağı iddialarına ilişkin, "Yurt idaresinin her türlü garanti vermesine rağmen art niyetli olarak öğrencileri korkutmak amacında oldukları sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla da ortaya çıkan 8 öğrenci yurttan geçici olarak uzaklaştırılmış, 5 öğrenciyle ilgili soruşturma ise devam etmektedir." açıklaması yapıldı.

KYK'nın internet sitesinde yer alan açıklamada, medyada, kuruma bağlı Sakarya Kız Öğrenci Yurdunda doğalgaz kaçağı olduğu iddialarına ilişkin bazı haberlerin yer aldığı belirtildi.

Açıklamada, 2 Aralık 2016'da, 300 öğrencinin barındığı KYK'ya bağlı Sakarya Kız Yurdu D Blok'ta kalan öğrencilerin, doğalgaz kokusu geldiğini iddia etmeleri üzerine, idare tarafından doğalgaz ekiplerinin binaya çağırıldığı ifade edildi.

Yurdun, öğrencilerin güvenliği düşünülerek kısa sürede boşaltıldığı ve öğrencilerin başka bir yerde kalmasına yönelik tedbir alındığı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Saat 23.25'te alınan ihbardan 6 dakika sonra yurda ulaşan AGDAŞ ekipleri saat 23.30 sıralarında binada inceleme yapmış, doğalgaz kaçağı olmadığı ihbar izleme formuyla tespit edilmiştir. Aynı gece saat 02.30'da kokunun devam ettiği söylenince AGDAŞ ekipleri yurt binasının tüm kapı ve pencerelerini kapatıp daha donanımlı cihazlarla ölçüm yapmıştır. Binada ve çevrede gaz kaçağına yine rastlanmamıştır.

Olayın provoke bir eylem olduğu görüntülerle de tespit edilmiş ve yurt idaresinin her türlü garanti vermesine rağmen art niyetli olarak öğrencileri korkutmak amacında oldukları sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla da ortaya çıkan 8 öğrenci yurttan geçici olarak uzaklaştırılmış, 5 öğrenciyle ilgili soruşturma ise devam etmektedir."