Lale Eğitim Kurumları hayata hazırlıyor

Öğrenciyi sadece okul eğitimiyle değil tam manasıyla yaşayacağı hayata hazırladıklarını dile getiren Özel Lale Eğitim Kurumları Koordinatörü Abdullah Şafak, “Lale Eğitim Kurumları olarak tam anlamıyla eğitiyor, hayatın ta kendisine hazırlıyoruz.” dedi.
Lale Eğitim Kurumları hayata hazırlıyor

Lale Eğitim Kurumları’nın ‘Özel Lale Erkek Lisesi’ adıyla Konya’da ve Türkiye’de açılan ilk özel okullardan biri olduğunu ifade eden Kurum Koordinatörü Abdullah Şafak, “1985 yılında açılan Lale Eğitim Kurumları’nın 33 yıllık bir geçmişi var. İlk kurulduğunda erkek lisesiydi. O zamanki eğitim modelinde ilkokul biter, devamında ortaokulun içinde bulunduğu lise bölümleri başlardı. Özel Lale Eğitim Kurumları da Özel Lale Erkek Lisesi resmi adıyla 1985 yılında başladığı zaman bünyesinde hazırlık sınıfı da olmak üzere ortaokul ve lise hizmeti veriyordu. Türkiye gelişti, dünya gelişti. Bununla beraber ülkemizde yaşanan tarihsel süreci dikkate alırsak, kesintisiz eğitim ve karma eğitim süreci başladı. Dolayısıyla erkek lisesi uygulamaları bütün Türkiye’de olduğu gibi karma eğitime döndü. Bununla beraber kurum da kendini ayrıca geliştirerek ilkokul bölümü açmıştı. O ilkokulu ilköğretim okulu olarak ilerleyen yıllar içerisinde bünyesine katmış oldu. Lise bölümü de Özel Lale Lisesi olarak devam etti. Şuanda halihazırda bir velimiz çocuğunu teslim ettiği zaman, okul öncesi çağ dediğimiz anasınıfından başlamak üzere, anasınıfı, ilkokul, ortaokul ve lise eğitimini veriyoruz. Yani çocuk anasınıfından başlayıp toplam 13 sene okuyabileceği hizmeti kurumumuz veriyor. 33 yıldır bunun çalışmasını yapmaya devam ediyor” şeklinde konuştu.

12-1-1-006.jpg

ÖZEL KIZ LİSESİ MÜJDESİ

“ 1985 yılında Konya’da açılan ilk özel okul o zamanki bir gerekçeyle Anadolu’da açıldı” diyen Abdullah Şafak, “İstanbul ve İzmir’de çoğunluğunu azınlıkların oluşturduğu özel okullar var. ‘Anadolu’da özel okul neden yok?’ düşüncesinden yola çıkarak o zamanki büyükler bu atılıma geçmişler. Peşi sıra birkaç özel okul daha açılarak bugünkü hizmetler oluşmuş. Şimdi 34. yıla dönerken de yine benzer gerekçelerle ülkemizde yaşanan sosyal gelişmelerin ışığında toplumda ihtiyaç olan bir kanaldaki açığı Lale Eğitim Kurumları hissetti. Özellikle Konya üzerinde 34. yıla başlarken nasip olursa 2018/2019 eğitim öğretim yılı için Özel Lale Kız Anadolu Lisesi’ni açma girişiminde bulundu. Buradaki ihtiyaç da şu şekilde belirlenmiş oldu. Özellikle son yıllarda velilerin bir kısmı son süreçte de özellikle Konya ölçeğinde talepleri oldu. Nasıl olsa resmi okullarda kız okullarının faaliyeti yapılıyor. Özel sektörde niçin sadece kızlara mahsus ortamda bir çalışma yoktur, diyerek böyle bir ihtiyacın hasıl olduğunu tespit etmiş olduk. Şu anda Konya’mızda ve ülkemizde neredeyse özel kız lisesi yok. Bildiğimiz kadarıyla sadece Ankara’da 4 yıl önce başlayan bir kurum var. Onun dışında Türkiye’de başka yok. Konya’da da ilk olacak. İnşallah hayırlı ve bereketli olur.” ifadelerini kullandı.

9-319.jpg

LALE EĞİTİM KURUMLARI ÖNCÜ OLDU

Özel kız lisesi açma konusunda diğer kurumlarla da fikir alışverişinde bulunduklarını söyleyen Şafak, “Bu konuda adım atmaya başlarken Konya’daki diğer özel öğretim kurumlarına da danıştık. Onlarla istişarelerimiz oldu. Bu çalışmayı nasıl bina edebiliriz dedik. Bu istişareler sonucunda Lale Eğitim Kurumları’nın çalışmaya ön ayak olması hususu sonuca bağlandı. Neticede yönetim kurulumuz bu açılımı yapmaya karar verdi. Nasip olursa önümüzdeki yıldan itibaren lise 1. sınıftan başlamak üzere Özel Lale Kız Anadolu Lisesi olarak sadece kız öğrencilere hitap eden bir çalışmayı hayata geçirmiş olacağız. Bize göre aksak yönü de var. Onu da ifade edelim. Özel Anadolu Ortaokulumuzdan mezun olan talebelerimizin normalde lisemize devam etmesi lazım. Fakat erkek çocuklarımızın velilerinden özür dileyerek bu yıl böyle bir girişimden dolayı erkek talebelerimizi kendi lise bünyemize dahil edemiyoruz. Bu eksiklikten dolayı özür diliyoruz. Mevcut Özel Lale Anadolu Lisesi binamızda Özel Lale Kız Lisesi projemizi hayata geçirmiş olacağız. Nasip olursa bu bahsettiğimiz eksikliğin süreci kısa olacak. Çok yakın zamanda nasip olursa seneye veya iki sene içerisinde yeni bir öğretim kurumu binasıyla beraber erkek lisemizi 33 yıllık çalışmasına bir virgül attıktan sonra yeniden inşallah devam ettirmiş olacağız. Fakat bu aradaki 1-2 yıllık süreçte erkek öğrenci konusunda bir aksaklığımız olacak. Bunu da samimiyetle bir eksik yönümüz olarak itiraf etmek gerekir.” dedi.

12-1-3-007.jpg

 “HEM DÜNYAYA HEM AHİRETE HAZIRLIYORUZ”

Öğrencileri hayata hazırladıklarını söyleyen Abdullah Şafak, “Çocuğun sadece bir açıdan yetişmesi değil de bütün duyu organlarını geliştirdiği, sadece kendisinin değil arkadaşlarıyla beraber ürettiği, ailesiyle beraber yaptığı etkinliklerimize bakarsak bütün bu çalışmaların sonucunda şuraya varıyoruz, biz Lale Eğitim Kurumları olarak tam anlamıyla eğitiyor, hayatın ta kendisine hazırlıyoruz. Bu sebeple sloganımızda da geçer. ‘Lale Koleji hayata hazırlar’ çocuğu tam manasıyla yaşayacağı hayata hazırlama gayretinin vaadi olan cümledir. Bunun dahası da var. Elhamdülillah inancımız gereği, çocuğumuzu hem bu dünyaya hem de ahirete hazırlayan hamleler yapıyoruz. Lale’yi farklı kılan özellik budur. Çocuğu emanet olarak alıyor. Dünyasını ve ahiretini inşa etmek gayretiyle çalışıyor. Gayret bizden, sonuç Allah’tan diyoruz.” dedi.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER