Lale Koleji öğrencilerine senaryo konferansı

Genç yönetmenler Ömer Sevinç ve Ozan Yunus Engin, Özel Lale Koleji 9.Sınıf öğrencilerine kısa film yapma ve senaryo hazırlama üzerine konferans verdi.
Lale Koleji öğrencilerine senaryo konferansı

İyi bir senaryo yazabilmek için öncelikle iyi bir hikayenin olması gerektiğini ifade eden Ömer Sevinç, "Ünlü senaristlerin hepsinin ortak noktası güçlerini hikâyelerinin, dramatik yapılarının sağlamlığından alıyor olmasıdır. Sinemaya asıl gücünü veren, onu ‘hikâye anlatma sanatı'na dönüştüren ilk materyal senaryodur" dedi. Sinema filmlerinin insanların yaşamlarında etki bırakması konusuna değinen Ozan Yunus Engin de filmlerin ders vermesi gerektiğini ifade ederek, "Türkiye'de günümüzde gişe rekorları kıran birçok film sadece eğlence amaçlı çekiliyor. İnsanlar bunu zevkle izleseler dahi sonunda hayatlarına etki edecek bir çıkarımda bulunamıyor.

Güzel bir yapıt elde etmek için uzun yıllar insanların hayatına etki edecek bir konusunun olması gerekir" dedi. Konferansın sonunda konuşmacılar, öğrencilere ufuklarının açılması konusunda bol bol kitap okumaları gerektiğini vurguladı. Özel Lale Eğitim Kurumları Koordinatörü Abdullah Şafak da, genç yönetmenler Ömer Sevinç ve Ozan Yunus Engin'e teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.

 HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ