Lavrov u Ankari: Javnost zna ciljeve naših vojnih operacija i mi ćemo te ciljeve postići

Ministar vanjskih poslova Rusije Sergej Lavrov, je nakon sastanka s turskim kolegom Mevlutom Cavusogluom, poručio kako je njegova zemlja spremna na sve aktivnosti s ciljem osiguranja brodova koji isplove iz ukrajinskih luka
Lavrov u Ankari: Javnost zna ciljeve naših vojnih operacija i mi ćemo te ciljeve postići

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je danas u Ankari da ukoliko je ukrajinska strana spremna na uklanjanje mina radi koridora kroz Crno more, na to je spremna i njegova zemlja, javlja Anadolu Agency (AA).

Lavrov je, na konferenciji za novinare nakon sastanka s turskim kolegom Mevlutom Cavusogluom, kazao kako njegova zemlja pridaje veliku važnost naporima turskih prijatelja za crnomorski koridor, te kako je ta tema važna.

"Ukoliko je ukrajinska strana spremna na uklanjanje mina radi koridora kroz Crno more, spremna je i Rusija. Spremni smo na sve aktivnosti s ciljem osiguranja brodova koji isplove iz ukrajinskih luka. Spremni smo to razmatrati i s našim turskim sagovornicima“, podvukao je Lavrov.

Osvrnuvši se i na rat u Ukrajini, Lavrov je poručio kako "javnost vrlo dobro zna ciljeve naših vojnih operacija i mi ćemo te ciljeve postići“.

Jedna od tema sastanka s turskim kolegom bila je i situacija u Siriji.

"Uzimamo u obzir osjetljivost naših turskih prijatelja u vezi s prijetnjama koje predstavljaju strane sile na (sirijskim) granicama“, rekao je Lavrov, te dodao:

"Sjedinjene Američke Države na nelegitiman način hrane neke organizacije (u Siriji).“