Lavrov'dan "Türkiye" açıklaması

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, "Türk ortaklarımızla Suriye'deki krizin çözümü konusunda fikir alışverişi yapmaya devam edebileceğimizi düşünüyorum." dedi.
Lavrov'dan "Türkiye" açıklaması

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin normalleşmesi kapsamında Suriye krizi konusunda tekrar diyaloğa geçebileceklerini söyledi.

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault, mevkidaşı Lavrov ile Dışişleri Bakanlığında bir araya geldi.

Görüşme sonrası düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Lavrov, "Suriye'de çözüm konusunda Türkiye ile yakın zamana kadar çok dar çerçevede görüşmelerimiz oldu fakat bildiğimiz sebeplerden dolayı bunlar sonlanmıştı." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki son telefon görüşmesinde ilişkilerin normalleşmesi konusunun görüşüldüğüne değinen Lavrov, "Türk ortaklarımızla Suriye'deki krizin çözümü konusunda fikir alışverişi yapmaya devam edebileceğimizi düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Atatürk Havalimanı'nda dün akşam düzenlenen terör saldırısında hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileyen Lavrov, teröre karşı uluslararası planda iş birliği çağrısında bulundu.

Ayrault ise terör saldırsına değindiği konuşmasında, "Bir kez daha terörizmin her yeri vurduğunu görüyoruz. Fransa tüm Türk halkıyla ve hayatını kaybedenlerin aileleriyle dayanışma içindedir." diye konuştu.