Leyla Şahin Usta: Gücümüze güç katacağız

AK Parti İnsan Hakları Başkanlığına getirilen Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, önemli bir göreve layık görüldüğünü dile getirerek, "Artık Türkiye'nin gücü sınırlarını aşmış durumda. Bu gücümüze daha da güç katmak istiyoruz" dedi.
Leyla Şahin Usta: Gücümüze güç katacağız

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu'nda (MKYK) İnsan Hakları Başkanlığına getirilen Leyla Şahin Usta görevi devraldıktan sonra ilk değerlendirmesini Yeni Haber'e yaptı. Önemli bir göreve layık görüldüğünü dile getiren Usta, "Artık Türkiye'nin gücü sınırlarını aşmış durumda. Bu gücümüze daha da güç katmak istiyoruz" dedi.

“TEMEL HEDEFİMİZ İYİ ŞEYLER YAPABİLMEK”

İnsan Hakları Başkanlığı görevini layıkıyla yerine getirmek için çalışacaklarını söyleyen AK Parti Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, “Dünkü kongreyle birlikte yeni bir göreve gelmiş bulunuyoruz. Öncelikle rabbim mahcup etmesin. Ülkemiz için hayırlı hizmetler yapmayı nasip etsin. Görevimizi yerine getirmeye çalışacağız. Makamlar ve görevler bizim için önem arz etmiyor. Önemli olan, bu ülke için iyi şeyler yapabilmektir. AK Parti'nin temel hedefi de budur zaten. Yaptığımız iyi işlerin üzerine daha da iyilerini ekleyebilmektir. Artık Türkiye'nin gücü sınırlarını aşmış durumda. Bu gücümüze daha da güç katmak istiyoruz. Zor bir dönemden geçiyoruz. Hem insan hakları noktasında hem de ekonomik olarak ülkemize haksız yere eleştirip adeta ekonomik bir darbenin içerisine sokmaya çalışan bir güçle mücadele ediyoruz. Ama her zaman için rabbim haklı olanın yanındadır. Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi onların elinde ne dolarları ne silahları olursa olsun bizim Allah'ımız var. Türkiye eski Türkiye değil. Artık güçlü bir Türkiye var. Eskisi gibi de kabul etmeye çalışanların bunu başaramayacağının ispatlandığı bir Türkiye var. Bu vesileyle hem beni bu göreve layık gören ve getiren Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum, hem de görev alan bütün ekibimize rabbim kolaylıklar versin diyorum. Konya'mız için, ülkemiz için iyi hizmetler etmeyi nasip etsin. Ravza Hanım bu göreve geldiği günden itibaren insan hakları başkanı olarak çok güzel çalışmalar yaptı. Yine uluslararası bir komisyonda başkanlık olarak görevine, çalışmalarına devam edecek. Kendisine ve ekibine teşekkür ediyorum. İnsan hakları aslında çok soyut görünen ama çok somut olarak insana dokunan bir başkanlıktır. Onu da yaptığı çalışmalardan dolayı tebrik ediyorum” dedi.

leyla-sahin-usta-ravza-kavakci.gif

Leyla Şahin Usta görevini Ravza Kavakcı'dan devraldı

“MAZLUM COĞRAFYALAR İÇİN ÜMİT OLAN LİDERİMİZ VAR”

Yaklaşan Kurban Bayramı hakkında da konuşan Usta, “Rabbim ülkemizi daha nice bayramlara birlik, beraberlik ve sıhhat içerisinde kavuştursun. Mazlum coğrafyalar için ümit olan, oraların da kurtuluşu için çabalayan bir lidere sahip ülke olduğumuz için, mazlum coğrafyaların birlik ve beraberliği için önemli ve kıymetlidir. Filistin'de, Myammar'da acı çeken, zulüm altında olan Müslümanları düşündükçe, bayramlarımızı bayram olarak geçirmekte üzüntü duyuyoruz. Ama yine de biz Müslümanız ve ümitvarız. Çalışacağız, çabalayacağız. Bayramlarımızı kutlayacağız. Bu vesileyle öncelikle Konyalıların, ülkemizin ve bütün mazlum coğrafyadaki Müslüman ülkelerin mübarek kurban bayramını kutluyorum. Kurbanlarımızı ulaştırdığımız o mazlum coğrafyalara da böylelikle gerçek bir bayram yaşatmış olacağımızı düşünüyorum. Çünkü Türkiye'den çok büyük bir güçle ve emekle oraya giden pek çok sivil toplum kuruluşumuz, Kızılay’ımız ve kurbanlarını oraya ulaştıran herkesin emekleriyle gerçekten o coğrafyalarda bir bayram yaşanacak. Biz de mutlu oluyoruz. Bu güce sahip olduğumuz için rabbimize şükrediyoruz. Rabbim ülkemizi bu güçten geri koymasın. Bunun için çalışıp çabalayacağız” ifadelerini kullandı.

Bayram trafiğinde dikkatli olmaları konusunda vatandaşları uyaran Leyla Şahin Usta, “Özellikle yollarda olan sayın hemşehrilerimize dikkatli araç kullanmalarını, hız yapmamalarını, uykusuz yola çıkmamalarını tavsiye ediyorum. Çünkü her bayram acı tabloyu tatil sonunda okuyoruz. Bu da bizleri üzüyor. Ben de vatandaşlarımızı bu konuda çok daha hassas olmaları konusunda uyarıyorum. Allah şimdiden herkesin keseceği kurbanlarını makbul eylesin. Ahirette onların mükafatlarını versin inşallah” şeklinde konuştu.

SEYFULLAH KOYUNCU / YENİ HABER