Dr. Leyla Şahin Usta: İnsan hakları konusunda dünyaya ders veriyoruz

Bugün, Dünya İnsan Hakları Günü. AK Parti İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta ile, insan haklarını konuştuk.
Dr. Leyla Şahin Usta: İnsan hakları konusunda dünyaya ders veriyoruz

Bugün, Dünya İnsan Hakları Günü. AK Parti İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta ile, insan haklarını konuştuk. Dünyanın, insan hakları konusunda sınıfta kaldığını belirten Usta, “Türkiye bu konuda dünyaya büyük bir ders vermeye devam ediyor. Bize insan haklarını öğretmeye çalışan Avrupa’nın halini de görüyoruz” dedi.

insan-haklari-konusunda-dunyaya-ders-veriyoruz-5.jpg

Dünya’nın, insan hakları noktasında sınıfta kaldığına değinen AK Parti İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, “Gerek Fransa’da yaşanan polis şiddeti, gösteriler, olaylar; gerekse de İslam coğrafyasındaki mazlumların yaşadığı acılar, Yemen’deki insanların; ülkelerin birbirleriyle olan savaşından dolayı açlıktan ölmeleri... Bunların hiçbiri 2018 yılına yakışan insan hakları tablosu değil. Sanki yüz yıl önce Avrupa’nın göbeğinde yaşanan insan hakları ihlalleriyle aynı şeyler yaşanıyor gibi. Bu noktada en büyük sorumluluk da kendilerini dünyada insan hakları lideri, demokrasi ve özgürlük lideri olarak gören özellikle beş ülkeye düşüyor. Cumhurbaşkanımızın da her zaman dediği gibi, dünya beşten büyüktür. Bu beşlinin, bu olaylarda büyük vebalinin olduğunu açıkça söylüyorum.” şeklinde konuştu.

insan-haklari-konusunda-dunyaya-ders-veriyoruz-2.jpg

“TÜRKİYE OLARAK TÜM DÜNYANIN VİCDANINI KURTARIYORUZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dünya beşten büyüktür demesinin, zulüm içerisinde olan ülkelerin görmezden gelindiğinin bir vurgusu olduğunu söyleyen Usta şöyle devam etti: “Bizim Türkiye olarak aslında yaptıklarımızla bütün dünyanın vicdanını kurtardığımızı ve insan hakları noktasında pek çok ülkeye örnek olduğumuzu ve ders verdiğimizi düşünüyorum. İnşallah bugünler vesilesiyle bütün dünyada bu farkındalığın artırılmasına sebep oluruz. Sadece bir gün için insan haklarını konuşmak veya anmak değil hedefimiz. Bugünlere farkındalık oluşturup bize eleştiri yöneltenlere ayna tutarak, ‘buyurun kendi yaptıklarınıza bakın ne haldesiniz’ diye onların aslında kendi yaşadıkları bu çıkmazdan çıkmaları için bir yol gösterme çabasındayız.” Usta: “Gerek mültecilerle olan Avrupa’nın tutumu gerekse kendi içinde yaşadığı sıkıntılar, yıllardır o ülkelerde yaşayan farklı insanlara yöneltilen ayrımcılıklar, bunların hepsi Avrupa’nın sınıfta kaldığını ve insan hakları noktasında ciddi bir gerileme sergilediğini gösterir.” dedi.

insan-haklari-konusunda-dunyaya-ders-veriyoruz-3.jpg

“YAKIP YIKTIKLARI YERLERİN ACI SONUCUNU YAŞIYORLAR”

Dünyada yaşanan zulüm görüntülerini, sanki tarihin sayfalarından sahneler olarak canlı yaşadıklarını aktaran Usta, “İnsanın inanası gelmiyor. Çok üzücü bir olay çünkü. Ama inşallah insanlar bu yaptıklarının aslında bir gün kendilerine döneceğinin farkındalardır diye düşünüyorum. İşte Fransa'yı görüyoruz. Paris'in sokakları alev alev yanıyor. Bu İnsanlar yıllarca sömürgecilik yaptılar ve hala pek çok mazlum coğrafyaya; size demokrasi, özgürlük, insan hakları, yaşam hakları getireceğiz diyerek yakıp yıktıkları yerlerin çok acı sonuçlarını şimdi kendi içlerinde yaşıyorlar” ifadelerini kullandı. Usta son olarak bu önümüzdeki tablolarla Avrupa ülkelerinin kendine çeki düzen vermesi gerektiğini, vermedikleri takdirde ise mazlum coğrafya üzerinden sürdürdükleri acı politikaların bir gün kendilerini ateş olup yakmaya devam edeceğini vurgulayarak,” Türkiye bütün dünyaya örnek olacak davranış içerisinde ve insan hakları noktasında da bir ders veriyor. Biz kimseye bunu bir aferin almak için de yapmıyoruz. Biz bunu medeniyetimizden, imanımızdan gelen bir inançla yapıyoruz. İnşallah daha da güçlü olacağız ve Dünya'da belki de kimsenin yapmadığı ama bizim yapmak için kendimize sorumluluk adlettiğimiz her mazluma her ihtiyaç sahibine el uzatmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

insan-haklari-konusunda-dunyaya-ders-veriyoruz-6.jpg

SEYFULLAH KOYUNCU / YENİ HABER GAZETESİ