Leyla Şahin Usta: Türkiye daha büyük adımlar atacak

Türkiye'nin 24 Haziran'da yapılacak seçimler sonrası geçeceği yeni sistemde daha büyük adımları kolay şekilde atabileceğini ifade eden AK Parti Konya Milletvekili ve 27.Dönem Milletvekili Adayı Leyla Şahin Usta, "Türkiye, hızlı karar alacak" dedi.
Leyla Şahin Usta: Türkiye daha büyük adımlar atacak

24 Haziran’a az bir süre kaldığını ve seçim çalışmalarının hızlı gittiğini belirten AK Parti Konya Milletvekili ve 27.Dönem Milletvekili Adayı Leyla Şahin Usta, “Vatandaşların ziyaretlerimizde gösterdikleri tepkileri gayet güzel. Konya özelinde rahatlıkla söyleyebilirim ki bir sıkıntımız yok. Türkiye genelinde adaylar üzerinden yürütülen bir kampanya var. Cumhurbaşkanı seçiminde Sayın Erdoğan’a oy vereceğiz. Ama listede belli isimler olduğu için AK Parti’ye oy vermeyeceğiz diyenler var. Şimdi iyi değerlendirmek ve iyi çözmek zorundayız. Sahada en çok karşılaştığımız şey bu. Diğer illerdeki vekillerle de konuştuğumuzda aynı tabloyu görüyoruz. Bu aslında ciddi yapılan bir operasyon. Bu AK Parti’nin çıkarılacak olan vekil sayısını düşürmek. Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın birinci turda tek başına seçileceğinin farkında herkes. Bunu engellemek mümkün değil. Çıkan adayları görüyorlar. Karşısındaki 5 adayında hiçbirinin profili halkla iletişimi, orta koyduğu projeleri hiç bir şekilde Sayın Cumhurbaşkanımızla örtüşür durumda değil. Bu yüzden seçilemeyeceklerini biliyorlar. Bu yüzden bunu nasıl engelleriz, Sayın Cumhurbaşkanımız seçildikten sonra nasıl olurda ona orada iş yaptırtmayız planının bir parçası işliyor şu anda Türkiye’de. AK Parti’nin Milletvekili sayısı az olursa Cumhurbaşkanımız, seçildikten sonra iş yapamayacak. Eli kolu bağlı olacak. O yüzden de çözüm olarak bu yöntemi bulmuşlar. Biz vatandaşlara çok açık ve net anlatıyoruz. Eğer bunu kendilerince başarabileceklerini düşünüyorlarsa bunun bir oyun olduğunu bir operasyon olduğunu herkesin bilmesi gerekiyor” dedi.

leyla-sahin-usta-saha-calismasi-(1).png

“SİSTEM TAMAMEN DEĞİŞECEK”

Türkiye için yeni bir dönemin başlayacağını ifade eden Leyla Şahin Usta, “24 Haziran, tamamen sistemin değişmesi ve yeni bir sisteme geçmemiz demek. Yasamanın yürütmenin tamamen birbirinden ayrılması demek. Başkanlık sistemine geçişimiz demek. Burada Sayın Cumhurbaşkanımız seçildikten sonra kendi hükümetini kuracak. Hükümet tamamen meclis dışında bağımsız çalışacak. Ve çok daha hızlı bir işleyişin içerisine gireceğiz. Kanun tekliflerini sadece milletvekilleri verebilecek. Ne Cumhurbaşkanı ne de bakanlar kanun teklifi veremeyecekler. Meclisin işi sadece vatandaşın sorununa isteğine talebine yönelik kanunların çıkarılması için hızlı bir şekilde çalışmak olacak. Yasama işleri aslında meclisin çalışmasında çok göz ardı edilen bir şey. Sanki milletvekilleri seçildikten sonra hiçbir iş yapmıyorlar. Yani kanunlar yapılmıyormuş gibi bir algı var insanlarda. Ankara’da ne yapıyorsunuz diyorlar mesela. Meclis çok yoğun çalışıyor ve bu çalışma içerisinde eğer kanunlar çıkmazsa Türkiye’de hiçbir adım atamayız . Bir kere bu kanunların çıkışında bir hızlanma göreceğiz. Çünkü teklifleri direkt meclisten çıkaracağız. Mecliste çoğunlukta olursak uyumluluk içerisinde olacağız. Bunun sonucunda da iç tüzükte de değişiklikler yapacağız” şeklinde konuştu.

leyla-sahin-usta-saha-calismasi-(3).png

“TÜRKİYE’NİN KARARLARI ÇOK HIZLI İLERLEYECEK”

Yeni sistemle beraber bakanların çok daha rahat ve hızlı çalışabileceklerini belirten Usta, “Sayın Cumhurbaşkanımız direkt yürütmenin başında olduğu için Türkiye’nin kararları çok hızlı ilerleyecek. Bu demektir ki Türkiye yaklaşık 16 yıldır iktidarda olduğu süreçten çok daha hızlı ve çok daha büyük adımlar atabilecek. Biz zaten 16 yılımızın yarısını pek çok vesayet odaklarını temizlemekle geçirdik. Bizim ayağımızın bağını çözmekle geçirdik. Ama elhamdülillah bu bağlardan kurtulduk. Ama biz daha hızlı çalışmak istiyoruz. Çünkü Türkiye sadece Türkiye’den ibaret değil. 24 Haziran seçimlerinin belki de en önemli dönüm noktalarından birisi bütün mazlum coğrafyanın ve İslam coğrafyasının, Avrupa’nın da, Rusya’nın da, Amerika’nın da, Çin’in de Türkiye’ye gözünü diktiği bir seçim. Bunu aslında Dünya basınının da takip ettiğimiz zaman görürüz. Türkiye’de bir seçim yapılacak bununla ilgili kalkıyor Fransa’daki bir dergi kapak yapıyor yazı yazıyor. Almanya’daki köşe yazarları yazı yazıyor. İşte Amerika’dan birileri bir şey söylüyor. Biz kalkıp Almanya’daki bir seçimi iç gündem maddesi yapıyor muyuz? Yapmıyoruz. Dergilerimizin kapaklarına gazetelerimizin manşetlerine taşıyor muyuz? Taşımıyoruz. Neden, çünkü bizi ilgilendirmez. Ama Türkiye’nin bu yeni sisteme geçişi ile birlikte özellikle bulunduğumuz coğrafi konumumuz ile birlikte bu noktadaki önemi büyük olduğu için herkes bu seçimlerden çıkacak sonucu merakla bekliyor. Özellikle Sayın Cumhurbaşkanımız ve Ak Parti’yi engellemek için de büyük bir çaba var. O yüzden 24 Haziran sadece Türkiye için değil Dünya siyasi tarihi için de çok önemli dönüm noktası olacak” ifadelerini kullandı.

leyla-sahin-usta-saha-calismasi-(2).png

“SANDIĞA GİTMEK BİR VATANDAŞLIK GÖREVİ”

Sandığa gitmenin bir vatandaşlık görevi olduğuna dikkat çeken Usta, “Öncelikle sandığa gitmemiz şart. Bu bir vatandaşlık görevi. Zaten Türkiye’de katılım oranları oldukça yüksek. Seçim güvenliği konusunda hiç kimsenin bir endişesi olmasın. Herkes rahatlıkla oyunu kullanabiliyor. Edirne’nin en uç noktasından Hakkari’nin en uç noktasına kadar güvenlik sağlanmış durumda. Yaptığımız sınır ötesi operasyonlarla birlikte Türkiye’nin içerisindeki güvenlik had safhaya ulaşmış durumda. Bu noktada vatandaşlarımız hiç tedirgin olmadan sandığa gitmeliler. Sandığa gittiklerinde 24 Haziran seçimlerinin önemine binaen Cumhurbaşkanımıza ve Ak Parti’ye verebilecekleri en yüksek desteği vermeliler. Bir oy bile çok kıymetli benim oyumla ne olacak denmemeli. Tam tersine ben olmasan eksik kalır noktasında düşünerek hepimizin sandığa gitmesi gerek. Biz teşkilatlarımızla birlikte hepimiz o gün görevli olacağız. Sandığın başında sandıklar açılıp sayılana kadar teslim edilene kadar hepimiz takipçisi olacağız. Ama şu var vatandaşlarımızın sandıklara sahip çıkmasını istiyoruz. Nerede bir aksaklık bir sıkıntı görürse ki bu noktada iyi bir düzenlemede yapıldı.  Bir sıkıntı olduğu zaman vatandaşlarımız da ihbar ederek güvenlik güçlerimizi sandığın başına çağırabiliyorlar. Ben Konya özelinde konuşursak böyle bir sıkıntı yaşayacağımızı hiç düşünmüyorum. Çünkü yaşadığımız hiçbir seçimde böyle bir sıkıntı yaşamadık. Bizim bu noktadaki en önemli görevimiz oyumuzu kullanmak, kullanırken de Türkiye siyasetinin geleceğine yön verecek bir seçim olduğunu düşünerek bu noktada sorumluluğumuz ve vebalimiz olduğunu düşünerek oy atalım istiyorum” diye konuştu.

LEYLA ŞAHİN USTA KİMDİR?

leyla-sahin-usta--kimdir.png

1973 İstanbul doğumlu olan Leyla Şahin Usta, Viyana Medizinische Üniversitesi, Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. 2003-2015 tarihleri arasında tıp doktorluğu yapan Usta, 25. Dönem Milletvekilliği görevinde bulundu. 26. Dönem Milletvekilliği ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Asıl Üyeliği görevine halen devam etmektedir. AK-DER Kuruşu Başkanı ve Kurucu Üyesi, Türk Tabipler Birliği İstanbul Üyesi, Hekim Hakları Derneği Onur Üyesi, UETD-Avusturya Kurucu Üyesi olan Usta, evli ve 2 çocuk annesidir.

leyla-sahin-usta-yeni-haber-secim-dergisi-(1).pngleyla-sahin-usta-yeni-haber-secim-dergisi-(2).pngleyla-sahin-usta-001.png

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU - YİĞİT BERKAY ÇOPUR | YENİ HABER SEÇİM DERGİSİ