Lice'de operasyon başlatıldı

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet unsurlarınca düzenlenen müşterek operasyon başladı.
Lice'de operasyon başlatıldı

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet unsurlarınca düzenlenen müşterek operasyon başladı.

Valilikten yapılan açıklamada, Lice ilçesi kuzey ve güneyi dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen terör örgütü PKK mensuplarını etkisiz hale getirmek, bölgede teröristler tarafından kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanlarını tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek, bölgede bulunan yerleşim yerlerinde tespit edilen işbirlikçiler ve aranan şahısları yakalamak, terör örgütünün finans kaynağı olan yasa dışı uyuşturucu madde ekim alanlarını imha etmek amacıyla "Bayrak-14 Şehit Jandarma Teğmen Abdülselam Özatak Müşterek Özel Birlik Operasyonu"nun başladığı belirtildi.

İcra edilecek operasyon öncesinde sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla, Lice, Kocaköy ve Hazro ilçelerine bağlı 39 köyde ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiği, bu bölgelere giriş ve çıkışların yasaklandığı hatırlatılan açıklamada, bölgede bulunan tüm vatandaşların ilan edilen sokağa çıkma yasağına uymalarının kendi can ve mal güvenlikleri açısından önem taşıdığı ifade edildi.

Açıklamada, bölgede yaşayan vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması, teröristle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara artan bir azim ve kararlılıkla devam edileceği kaydedildi.

Hakkarili korucunun 12 çocuğundan biriydi

Operasyona adı verilen Jandarma Teğmen Abdülselam Özatak, Sur'da terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon sırasında teröristlerin saldırısı sonucu şehit düşmüştü.

Hakkari'de yaşayan gönüllü köy korucusu babanın 12 çocuğundan biri olan ve azimle çalışarak Kara Harp Okuluna girmeyi başaran Teğmen Özatak, ailesinin gurur kaynağıydı.

Özatak, Hakkari'de kardeşlerine rahat verilmeyeceğini anlayınca Ankara'ya getirdiği en küçüğü 5 yaşında olan dokuz kardeşini okutuyordu. Görev yeri Diyarbakır Cezaevi olan Teğmen Özatak, iki teğmen arkadaşının Sur'da şehit olması üzerine dilekçe verip, "Arkadaşlarım şehit olurken burada ne işim var?" diyerek Jandarma Özel Harekat'ta göreve başlamış, teröristlere karşı kahramanca mücadele ederken şehit düşmüştü.

Şehit Özatak, Diyarbakır'da düzenlenen törenin ardından Hakkari'de toprağa verilmişti.