Lice'de terör saldırısı: 1 şehit, 4 yaralı

Lice ilçesinde, teröristlerin Diyarbakır-Bingöl karayolunun güvenliğini sağlayan askerlere yönelik saldırısında 1 asker şehit oldu, 4 asker yaralandı.
Lice'de terör saldırısı: 1 şehit, 4 yaralı

Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde karayolları ekiplerinin emniyetini sağlayan askerlere roketatar ve uzun namlulu silahlarla yapılan ve 1 askerin şehit olduğu saldırıda, 4 askerin de yaralandığını bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, bugün saat 15.40'da bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, Diyarbakır'ın Lice ilçesi Güçlü köyü Dakyanuskalesi Tepe mevkisinde inşa edilen üs bölgesi ve ulaşım yolu çalışmaları kapsamında karayolları ekiplerinin emniyetini sağlayan unsurlara, roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunulduğu belirtildi.

Yapılan silahlı saldırıya anında karşılık verildiği, çıkan çatışmada 1 askerin şehit olduğu kaydedilen açıklamada, saldırıda yaralanan asker sayısının 4'e yükseldiğini ve yaralı askerlerin helikopter ile hastaneye sevk edildiği ifade edildi.

Açıklamada, şunlara yer verildi:

"Bölgeye taarruz helikopter kolu, insanlı keşif uçağı ve takviye birlikler sevk edilmiş, teröristlerin etkisiz hale getirilmesi maksadıyla muhtemel kaçış istikametleri ateş altına alınmış olup, bölgede operasyonlara devam edilmektedir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırıda hayatını kaybeden kahraman şehidimize Allah’tan rahmet, değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, saldırıda yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz."

Teröristlerin yakalanması için bölgede operasyon başlatıldı.