'Lider Öyle Olmaz Böyle Olur'

Sanat, siyaset, iş dünyası, medya ve akademik camiadan alanında lider 119 kişiye, liderliğin anlamı sorulan çalışmada, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ın yorumları da yer aldı.
'Lider Öyle Olmaz Böyle Olur'

Yazar Sevinç Engin'in, sanat, siyaset, iş dünyası, medya ve akademik camiadan alanında lider 119 kişiye liderliğin anlamını sorduğu çalışmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım yorumları da yer aldı.

Engin, "Lider Öyle Olmaz Böyle Olur, Yön Veren Liderler ile Liderlik Üzerine çalışmasında, "Türkiye lider çıkarmaya aç bir ülke midir?", "Karizmatik liderlik nedir?", "Lider olunur mu, doğulur mu?", "İyi bir lider, her zaman iyi bir yönetici midir?", "Lider için aile desteği ne kadar önemli?" gibi sorular yöneltti.

Röportaj yapıldığı dönemde Başbakan olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bazı insanların liderliğe yatkın bir mizaçla doğabildiğini belirterek, "Ama bence bir insanı lider yapan şey, ülkesine duyduğu sevgi ve onun uğrunda yürüttüğü toplumsal mücadeledeki kararlılığıdır. Ben güzel bir gelecek özlemiyle yürütülen toplumsal mücadelenin liderliği yarattığı inancındayım." değerlendirmesinde bulundu.

"Liderlik fıtrattan gelir, yöneticilik ise bilgi ve tecrübeyle kazanılır"

Çalışmanın yapıldığı dönemde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı görevini yürüten Başbakan Binali Yıldırım ise liderliğin fıtrattan geldiğini, yöneticiliğin ise bilgi ve tecrübeyle kazanıldığını belirtti.

"İyi bir yönetici, iyi bir lider anlamına gelmez. Ama iyi bir lider, iyi bir yönetici anlamına gelir çoğu kere" yorumunu yapan Yıldırım, liderliğin idareciliğin üstünde, yöneticiliği de kapsayan genel bir özellik olduğunu ifade etti.

Yıldırım, kendisinin lider olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan ile 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ı rol model aldığını dile getirdi.

Öte yandan Sevinç Engin'in Devlet Bahçeli, Ali Koç, Meral Akşener, Melih Gökçek'in de aralarında bulunduğu kişilerle yapılan röportajların yer aldığı "Lider Öyle Olmaz Böyle Olur, Yön Veren Liderler ile Liderlik Üzerine" kitabının yedinci baskısı bu ay içinde yapılacak.