"Liderler arasında görüşmelerin olması ortamı yumuşatıyor"

MHP Grup Başkanvekili Usta, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile MHP Genel Başkanı Bahçeli görüşmesine ilişkin, "Liderler arasında görüşmelerin olması aslında son derece iyi de oluyor, ortamı yumuşatıyor." dedi.
"Liderler arasında görüşmelerin olması ortamı yumuşatıyor"

MHP Grup Başkanvekili Erhan UstaCHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli görüşmesine ilişkin, "Liderler arasında görüşmelerin olması aslında son derece iyi de oluyor, ortamı yumuşatıyor. Basın üzerinden konuşma, tartışma değil de birinci elden birbirleriyle konuşmaları bence iyi." dedi.

Usta, AA muhabirine yaptığı açıklamada, anayasa değişikliği teklifine ilişkin Genel Kuruldaki ilk tur oylamalarının başlangıçta biraz gergin geçtiğini, ancak sonraki oylamalarda 340 civarı "evet" oyu rakamında istikrar sağlanmasıyla bu gerginliğin azaldığını söyledi.

Genel itibarıyla birinci tur oylamalarının olumlu olduğunu dile getiren Usta, ikinci turda da resmin fazla değişeceğini düşünmediğini belirtti.

İkinci tur oylamalarının önemine dikkati çeken Usta, "Benzer sonuçların alınabileceğini düşünüyorum. Çünkü insanların kanaatlerini değiştirecek herhangi bir gelişme de yaşanmadı. Eğer önümüzdeki günlerde bir şey yaşanmazsa. Dolayısıyla çok fazla bir şey değişeceğini düşünmüyorum." diye konuştu.

Oylamalarda, birinci tura göre "evet" oylarında azalma olması halinde gerginliğin biraz artabileceğini belirten Usta, şunları kaydetti:

"Ama eğer düşmezse, yine 340, 343, 344 civarlarında 'evet' ile giderse çok fazla gerginlik olacağını düşünmüyorum. Yani öyle çok sıkıntılı bir durum işin doğrusu beklemiyorum. Tabii burada bir kısım insanların eline de malzeme olacak hususlardan kaçınmak lazım. AKP Grubunun, oylamalar esnasında İçtüzük neyi emrediyorsa ona göre davranması, herhangi bir şekilde bir şaibe olmaması lazım oylama üzerinde. Yani o tartışmalardan uzak Türk milletine, TBMM'ye yakışır bir oylama olması bizim tercihimizdir elbette. Oylamada, herkesin İçtüzük kurallarına riayet etmesinde fayda var. Biz bunu bekleriz MHP olarak. Bu sonuçların herhangi bir şekilde gölgelenmesini istemeyiz."