Ali Dikilitaş

Ali Dikilitaş

Lig bitti

Lig bitti

Süper ligde sezon sona erdi. Galatasaray şampiyon olurken Akhisarspor, Erzurumspor ve Bursaspor ligden düşen takımlar oldular.

Konyaspor ise 9 galibiyet, 17 beraberlik ve 8 mağlubiyet ile 44 puan topladı ve 8. sırada ligi tamamladı.

Konyaspor sezona Rıza Çalımbay ile başladı, 12 haftada oynanan Ankaragücü karşılaşması sonrası Rıza Çalımbay ile yolları ayıran Konyaspor 13 haftada Aykut Kocaman’ı takımın başına getirdi. Rıza Çalımbay döneminde iyi çalışmayan ve kondisyon problemi yaşayan Konyaspor Aykut Kocaman’ın ağır idman temposuna ayak uydurmakta güçlük çekti. Sezon başı iyi hazırlanmayan Konyaspor takımında özellikle ligin ikinci yarısında sakatlıkların ardı arkası kesilmeyince ideal kadroyu bir türlü bulamadı ve neticede istediği yerin gerisinde ligi tamamladı.

Konyaspor ligi 8 sırada tamamladı, özellikle 11 hafta süren galibiyet hasreti döneminde ve buna ligin ikinci yarısındaki başarısızlıklara rağmen de diyebiliriz Konya’da teknik kadroya güven tam ve geleceğe büyük ümitlerle bakan bir camia var.

Konyaspor bu sezon özellikle forvetlerinden skor ve gol anlamında hiç katkı alamadı, takımın gol yükünü orta alan oyuncuları çekti.

Süper ligde başarılı olmak isteyen bir takımın santraforu en az 15 gol atması gerek, Konyaspor’un santraforlarından Jahovic sezon boyu 6 gol atarken, Yatabare 5 gol attı.  Takımın en skorer oyuncusu attığı 8 golle Ömer Ali oldu. Fofana ise 6 golle takıma katkı sağladı.

Özellikle Filipovic ve Diagne’nin uzun süreli sakatlıkları sebebiyle defansta sağlam görüntü veremeyen bir Konyaspor takımına şahit olduk.

Konyaspor ligi tamamladı ve yönetim olağanüstü genel kurul kararı aldı. Yönetim devam etmek istiyor ancak 20nin üzerinde üyesi olan yönetim kurulunu 14 kişiye düşürmek gibi bir amaç var. Bu daha önceki dönemlerde de gündeme gelmiş ancak bu yönde bir yönetim teşekkülü kabul görmemişti.

Hilmi Kulluk ne pahasına olursa olsun böyle bir risk aldı ve güven tazelemek için genel kurula gitti. Genel kurul sürecinin son derece agresif geçeceğini düşünüyorum. Hilmi Kulluk kendi kararlarını alan kimseye minnet etmeyen bir yönetim kurulu oluşturmak istiyor. Daha önce bu metod denenmiş ancak şehirden destek alamayan yönetimlerin sonu hep hüsran olmuştu.

Konyaspor 12 haziranda genel kurulda çoğunluğu sağlayıp yeni yönetimi seçmeye çalışacak. Son genel kurula yaklaşık 190 üye katılmıştı, yeni üye kayıtlarıyla bu genel kurulun 500 civarı bir üyeyle gerçekleşmesi öngörülüyor.

Konya’da, Konyaspor üzerinde siyaset gerçeği var, bürokrat gerçeği var ve ASKF gerçeği var. Tüm gruplardan destek almadan oluşturulacak yönetim kurulunun avantajları ve dezavantajları olacaktır. Önümüzdeki günlerde genel kurula dair renkli gelişmeler olabileceğini düşünüyorum.

Hilmi Kulluk büyük risk aldı, kendini göreve getiren kitleye karşı kendi rüştünü ispat etmeye çalışacak. Bu işin sonunda kulübü yalnızlaştırmak gibi bir durum oluşmadığı sürece Konyaspor’a yapılan her hizmete saygımız sonsuz. Umudumuz genel kurul sonrası Konyaspor kulübü yalnızlaşmaz, kulübü yönetenler mutlaka şehirle istişare etmeli ve iyi diyalog kurmalı. Destek olan kitle ise kendini kulübün sahibi sanmadan, yönetimlere destek olmalı.

Konyaspor için iyi şeyler olmasını umut ediyorum.

Malum bayram yaklaşıyor, herkesin bayramını kutluyorum.

Allah c.c. alem-i İslamın yar ve yardımcısı olsun.

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Dikilitaş Arşivi
SON YAZILAR